Romain Garré (39) uit Houtem, hier met echtgenote Nadège, overleefde donderdagmorgen als bij wonder de crash op de E40 in Adinkerke.
Volledig scherm
PREMIUM
Romain Garré (39) uit Houtem, hier met echtgenote Nadège, overleefde donderdagmorgen als bij wonder de crash op de E40 in Adinkerke. © Bart Boterman

Romain (39) zet vier kinderen af aan crèche en maakt iets later horrorcrash op E40 mee: “Overleefd dankzij Heilige Christoffel”

Veurne/Adinkerke“We zijn niet gelovig. Maar...” Romain Garré (39) uit Houtem bij Veurne had donderdagmorgen net zijn vier jonge kinderen afgezet bij de crèche toen hij een vreselijk ongeval kreeg op de E40 in Adinkerke. Als bij wonder raakte hij slechts lichtgewond. “Romain is het zeker: hij heeft het overleefd dankzij een in Lourdes gezegend medaillon dat hij van zijn grootouders kreeg", zegt zijn echtgenote Nadège.

  1. Geen veiligheidsgordels? Geen busverbinding tussen Poperinge en Hazebrouck: “Conflict in wetgeving houdt proefproject tegen”
    PREMIUM
    Poperinge

    Geen veilig­heids­gor­dels? Geen busverbin­ding tussen Poperinge en Hazebrouck: “Conflict in wetgeving houdt proefpro­ject tegen”

    De busverbinding tussen station Poperinge en station Hazebrouck kan voorlopig niet gerealiseerd worden door een hindernis in de wetgeving. “Bussen die over bepaalde types wegen in Frankrijk rijden, moeten voorzien zijn van veiligheidsgordels. Bussen van De Lijn beschikken daar niet over”, duidt Vlaams Parlementslid en eerste schepen in Poperinge Loes Vandromme (CD&V). Het is een gekend probleem bij onze overheden, maar een oplossing werd nog niet gevonden.