De lokale politie Westkust organiseerde dit weekend alcoholcontroles.
Volledig scherm
De lokale politie Westkust organiseerde dit weekend alcoholcontroles. © Politie Westkust

Politie Westkust zet extra patrouilles in na reeks inbraken: “Maar ook sociale controle is belangrijk”

De Panne/Nieuwpoort/KoksijdeDe politiezone Westkust zet de komende weken extra patrouilles in nadat er de jongste tijd diverse inbraken werden gepleegd in de zone. “Maar ook sociale controle is belangrijk”, klinkt het bij de politie. “Wie iets verdacht ziet, vragen we om meteen de politie te verwittigen.”

 1. Nieuwpoortenaar Ambroos De Schepper stelt met Bandler Ching nieuw album voor in De Zwerver: “Het wordt een speciaal optreden met een weerzien van oude vrienden”
  Nieuwpoort/Leffinge

  Nieuwpoor­te­naar Ambroos De Schepper stelt met Bandler Ching nieuw album voor in De Zwerver: “Het wordt een speciaal optreden met een weerzien van oude vrienden”

  Dit weekend staat Ambroos De Schepper uit Nieuwpoort met zijn band Bandler Ching in De Zwerver in Leffinge. Hij mag dan uitgeweken zijn naar Brussel, maar Nieuwpoort blijft zijn thuis. Deze vrijdag 27 januari brengt de band hun debuutalbum Coaxial uit, een dag voor hun optreden in De Zwerver. “Het publiek zal als eerste onze nieuwe nummers live meemaken”, zegt Ambroos.
 2. Familiezaak Delva opent vrijdag vernieuwde winkel: “Na 45 jaar vertoeven we eindelijk op het industrieterrein”
  PREMIUM
  Veurne

  Familie­zaak Delva opent vrijdag vernieuwde winkel: “Na 45 jaar vertoeven we eindelijk op het industrie­ter­rein”

  Delva trekt na vier decennia weg uit het Veurnse stadscentrum en opent vrijdag op de handelszone Monnikenhoek een gloednieuwe winkel op maat van de doe-het-zelver, vakspecialist en hobbykok. De familie Delva is ondernemend. Wijlen Frans legde de kiem in Diksmuide, dochter Christa en schoonzoon Jean-Pierre breidden uit naar Veurne en Ieper. Met de broers Dominique en Bruno schrijft de derde generatie het verhaal verder. Of hoe een hechte familieband ‘de commercie’ vooruit kan helpen.
 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.