Ceo Steve Van den Kerkhof en parkmanager Wim Wauters maken hun laatste rit op 'De Vleermuis'.
Volledig scherm
Ceo Steve Van den Kerkhof en parkmanager Wim Wauters maken hun laatste rit op 'De Vleermuis'. © Plopsa

Plopsaland verkoopt De Vleermuis

Het seizoen van Plopsaland De Panne zit erop. Op de laatste dag van de kerstvakantie sloten ceo Steve Van den Kerkhof en parkmanager Wim Wauters definitief de attractie 'De Vleermuis', want die is verkocht aan een niet-Europees pretpark. De capaciteit was te klein geworden voor de meer dan één miljoen mensen die Plopsaland jaarlijks bezoeken. In de plaats komt een groene picknickplek.

 1. Stoffelijke resten van onbekend verkeersslachtoffer uit 1997 opgegraven op kerkhof De Panne: “We hopen verdwijningszaak op te lossen”
  De Panne

  Stoffelij­ke resten van onbekend verkeers­slacht­of­fer uit 1997 opgegraven op kerkhof De Panne: “We hopen verdwij­nings­zaak op te lossen”

  Op het kerkhof van De Panne zijn vrijdagmorgen de stoffelijke resten van een onbekend verkeersslachtoffer opgegraven om DNA-stalen af te nemen. Het gaat om een man die in 1997 overleed na een dubbele aanrijding in Adinkerke. De opgraving past in Operatie Kerkhof, onder leiding van de Cel Vermiste Personen. “In dit concreet geval kwam er vraag vanuit Engeland”, zegt procureur Patty T’Jonck van parket Veurne.
 2. ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroordeeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroor­deeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis

  Davy Kesteman (32) heeft in het Brugse assisenhof 23 jaar opsluiting gekregen voor de moord op Sharon Gruwez (22) uit Boezinge. “We krijgen Sharon nooit meer terug, maar dit is wel een last die van onze schouders valt”, reageert de vader van het slachtoffer. Het hof wees de onmiddellijke aanhouding van de beschuldigde wel af, waardoor hij niet meteen naar de gevangenis moet.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.