Plopsaland op de vingers getikt voor moeder- en vaderdagacties: ‘Discriminerend!’

Plopsaland De Panne riskeert een boete voor haar moeder- en vaderdagactie. Rond Moederdag mogen alle moeders gratis binnen met hun kinderen, rond Vaderdag is het de beurt aan alle vaders. Als er tenminste ook een kind bij is dat wel betaalt. Commercieel slim gezien, maar volgens het Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen overtreedt Plopsa zo wel de genderwet.

57 reacties

 • Erik Claessens

  4 jaar geleden
  Moeders krijgen een gratis ticket voor zichzelf en alle kinderen die erbij zijn, vaders krijgen enkel een gratis ticket als er 1 betalend kind bij is. Dan zijn het toch de vaders die gediscrimineerd zijn? Wat een scheeftrekking!
 • Percy Pursewarden

  4 jaar geleden
  Het gaat hier wel om het instituut voor gelijkheid van mannen en vrouwen en dus helemaal niet om Unia.
 • Arno Delarue

  4 jaar geleden
  Pure verspilling van ons belastinggeld. Afschaffen dit soort waanzinnige organisaties. Welke politieker heeft de moed om dit te doen?
 • Veronique Van Lerberghe

  4 jaar geleden
  Wat voor instelling is dat ? Zo belachelijk. Subsidies afschaffen en geld gebruiken voor echte problemen
 • Norbert Corten

  4 jaar geleden
  Hoe UNIA zichzelf in de kijker stelt en zijn overbodigheid ten toon spreidt door belachelijk politiek correcte regelgeving en dat met ons aller belastinggeld.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.