Bij Plopsaland De Panne hopen ze dat ze op 8 mei ook echt open kunnen.
Volledig scherm
Bij Plopsaland De Panne hopen ze dat ze op 8 mei ook echt open kunnen. © Benny Proot

Plopsaland De Panne nog niet in hoerastemming: “Blijven voorzichtig, eten en drank kopen we nog niet”

De Panne“We kregen al eens een openingsdatum, die later werd geannuleerd. Ik reageer dus heel voorzichtig op dit nieuwe perspectief”, laat Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof weten. Als Plopsaland De Panne op 8 mei open mag, dan zal overnachten in het eerste Plopsa-hotel ook voor het eerst mogelijk zijn.

 1. Vrouw (22) met mentale beperking die begeleidster Havenzate toetakelt, moet ‘overdreven’ schadeclaim grotendeels niet betalen
  PREMIUM
  Veurne

  Vrouw (22) met mentale beperking die begeleid­ster Havenzate toetakelt, moet ‘overdreven’ schade­claim groten­deels niet betalen

  “Buiten alle proportie”, pleitte de verdediging van een vrouw (22) met een mentale beperking. En ook de rechtbank noemt die schadeclaim van 11.000 euro nu ongegrond. Havenzate, een Veurns ondersteuningscentrum voor mensen met een mentale beperking, had dat bedrag van de beklaagde gevorderd. De vrouw had immers een begeleidster van Havenzate aangevallen.
 2. Eindelijk vollere kusthotels in verlengd weekend door opening terrassen: “Toeristen hebben veel goesting om te komen”
  Kust

  Eindelijk vollere kusthotels in verlengd weekend door opening terrassen: “Toeristen hebben veel goesting om te komen”

  De vele feestdagen in mei zijn doorgaans een geschenk voor de toeristische sector aan de kust. De verlengde weekends lenen zich ideaal voor een korte uitstap naar zee. De voorbije maanden lag de hotelbezetting echter opmerkelijk lager door de sluiting van de cafés en restaurants. Voor het hemelvaartweekend is er eindelijk beterschap in zicht volgens de cijfers van Westtoer. Het provinciebedrijf roept toeristen alvast op om zeker ook gebruik te maken van de druktebarometer zodat er voldoende spreiding is.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”