Net zoals in Plopsaland De Panne zal Maya De Bij ook in Praag het figuurtje zijn waarrond de indoorzone wordt gebouwd
Volledig scherm
Net zoals in Plopsaland De Panne zal Maya De Bij ook in Praag het figuurtje zijn waarrond de indoorzone wordt gebouwd © Benny Proot

Plopsa investeert in een indoorpretpark rond Maya de Bij in het Tsjechische Praag

Plopsa verovert verder de wereld. Na pretparken in Nederland, Duitsland en Polen wil het volgend najaar een indoorpretpark in Praag openen. Het werkt daarvoor samen met twee private investeerders.

 1. Rechter vernietigt opnieuw tweedeverblijfstaks, toch blijft Koksijde die innen: hoe kan dat?
  PREMIUM
  Koksijde

  Rechter vernietigt opnieuw tweedever­blijfs­taks, toch blijft Koksijde die innen: hoe kan dat?

  Opnieuw heeft het hof van beroep tweedeverblijvers van Koksijde in het gelijk gesteld, nadat ze een zaak hebben aangespannen om de tweedeverblijfstaks aan te vechten. Het hof verklaarde de taks nietig wegens een schending van het gelijkheidsbeginsel, omdat Koksijdenaars zelf géén gemeentebelasting moeten betalen. En toch: tweedeverblijvers die denken dat ze voortaan geen taks meer hoeven te betalen, hebben het fout. In Koksijde is het bestuur immers helemaal niet van plan om van de huidige koers af te wijken.
 2. “Red onze weide van projectontwikkelaars.” Boer Jos (60) start crowdfunding en wil park aanleggen
  PREMIUM
  Reningelst

  “Red onze weide van projectont­wik­ke­laars.” Boer Jos (60) start crowdfun­ding en wil park aanleggen

  620.000 euro. Dat bedrag wil boer Jos Six (60) van de Groenselpoorte in Reningelst inzamelen om een stukje weide dat grenst aan zijn boerderij te redden. Het gaat om een stuk bouwgrond van 1 hectare, dat dreigt verkaveld te worden. Zelf wil hij er een parkje van maken, met appelboomgaard en picknickplek. “Dit kan een idyllisch plekje worden waar iedereen van kan genieten”, zegt Jos. Voorlopig staat de teller op 1.897 euro.