Plopsaqua is nu vrij- en zaterdag tot middernacht open
Volledig scherm
Plopsaqua is nu vrij- en zaterdag tot middernacht open © Foto Benny Proot

Partijtje nachtzwemmen als antwoord op de hittegolf

De PannePlopsaqua, het waterpark bij Plopsaland De Panne, is vrij- en zaterdag opnieuw open tot middernacht.

 1. “35 jaar na zijn overlijden hangen we skelet potvis Valentijn aan plafond”: eerste steen vernieuwd Visserijmuseum gelegd
  PREMIUM
  Koksijde

  “35 jaar na zijn overlijden hangen we skelet potvis Valentijn aan plafond”: eerste steen vernieuwd Visserijmu­se­um gelegd

  Op 12 februari 1989 spoelde een potvis aan op het strand van Sint-André in Koksijde. Gezien de datum werd die Valentijn gedoopt. Op 14 februari 2024 geeft de kustgemeente hem een nieuw leven in het Visserijmuseum in Oostduinkerke. De eerste steen voor die extra vleugel is vandaag gelegd. Er komt op de site ook een kooktheater en een museumdepot. En er zijn zelfs vaarplannen.
 2. Varkensboeren Marino en Els leggen hun dieren in de watten: “We verwennen ze met eigen voeder waarin zelfs bessen verwerkt zitten”
  Diksmuide

  Varkensboe­ren Marino en Els leggen hun dieren in de watten: “We verwennen ze met eigen voeder waarin zelfs bessen verwerkt zitten”

  Marino Huyghe (47) en zijn echtgenote Els Desmedt (44) van het varkensbedrijf Bien Acquis 1339 in Diksmuide stellen hun nieuwe voederinstallatie voor. “Wat we de dieren te eten geven, proef je in het vlees”, weet Marino. Een deel van de voeding wordt op het eigen bedrijf geteeld. “In twaalf jaar moet die voederinstallatie terugverdiend zijn.”