Burgemeester Bram Degrieck.
Volledig scherm
Burgemeester Bram Degrieck. © Benny Proot

Pannenaar dient klacht in en vraagt om burgemeester Bram Degrieck te schorsen: “Zo voorkomen we dat hij onze gemeente verder in een slecht daglicht plaatst”

De PanneRaymond Opstaele (64) uit De Panne, die in 2018 opkwam met de partij GemeendVerzetdepa maar niet verkozen geraakte, heeft een klacht ingediend bij de toezichthoudende overheid op de lokale besturen. Hij vraagt om, in afwachting van een tuchtonderzoek, burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) te schorsen.

 1. Jongeman (19) doet zich voor als ‘brave jongen’ op proces na zware slagen, procureur haalt uit: “Ik ken jou nog goed genoeg van bij het jeugdparket hoor”
  De Panne

  Jongeman (19) doet zich voor als ‘brave jongen’ op proces na zware slagen, procureur haalt uit: “Ik ken jou nog goed genoeg van bij het jeugdpar­ket hoor”

  “Ik ken jou goed genoeg hoor. Als jij zo verder blijft doen, mag je je carrière vergeten. Je hebt hem verdorie bewusteloos geslagen, nog eens geschopt en dan ben je gewoon weggewandeld.” De procureur haalde zwaar uit naar een 19-jarige jongeman uit De Panne, vrijdagmorgen op de Veurnse rechtbank. Het zinde haar niet, dat de beklaagde zich voordeed als een braaf jongetje.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.