De beleidsploeg en Toerisme De Panne ontvouwden in 2019 voor de eerste keer hun plan om op deze site Cordial te bouwen. Maandagochtend werd het officiële startschot gegeven.
Volledig scherm
PREMIUM
De beleidsploeg en Toerisme De Panne ontvouwden in 2019 voor de eerste keer hun plan om op deze site Cordial te bouwen. Maandagochtend werd het officiële startschot gegeven. © Archief Benny Proot

Nieuw toerismekantoor krijgt look van vroeger pand op die plaats: op oude foto zag dat gebouw er alvast prachtig uit

De PanneDe bouw van het nieuwe toerismekantoor in De Panne, met daarboven privé-appartementen, start begin volgend jaar en zal klaar zijn tegen de zomer van 2023. Het pand dat daarvoor opgetrokken wordt, moet eruitzien zoals vroeger. Op een foto uit vervlogen tijden zag dat gebouw, de Cordial, er alvast indrukwekkend uit.

 1. Onze journaliste, zelf kind van de zee, keert terug naar haar strandbloemen, net erkend als immaterieel erfgoed: “Alleen te koop voor de mooiste schelpjes van de waterlijn”
  PREMIUM
  Kust

  Onze journalis­te, zelf kind van de zee, keert terug naar haar strandbloe­men, net erkend als immateri­eel erfgoed: “Alleen te koop voor de mooiste schelpjes van de waterlijn”

  Haar huwelijksboeket maakte onze journaliste Leen Belpaeme met papier uit een oud boek. Een blijvende herinnering en eeuwige getuige aan die mooie dag, maar ook een mijmering naar die herinneringen uit haar jeugd. Al in de winter haalt ze het crêpepapier boven om strandbloemen te vervaardigen, om ze dan ’s zomers op het strand te verkopen, vaak tegen hoge prijzen. Lees: de mooiste schelpjes van het strand. Deze week is de productie van strandbloemen erkend als immaterieel erfgoed. Leen keert, samen met veel andere kustbewoners, vol nostalgie nog een keer terug naar de waterlijn.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"