SDVO/VTM NIEUWS
Volledig scherm
© SDVO/VTM NIEUWS

Negen mensen die urenlang op ruim 30 meter hoogte in achtbaan Plopsaland vastzaten gered met kraan

De negen bezoekers van Plopsaland De Panne die gisteren sinds 17.15 uur op zo’n 32 meter hoogte vastzaten in de rollercoaster ‘Ride to happiness’, zijn allemaal bevrijd. De eerste twee mensen werden door de brandweer al rond 21.55 uur bevrijd, de overige zeven werden rond 23.30 uur uit hun benarde situatie gered. Ze werden ter observatie naar het ziekenhuis AZ West in Veurne en de ziekenhuizen AZ Damiaan en Serruys gebracht.

  1. LEVENSVERHAAL. Oorlogsheld Pieter Coussaert (101) overleden, een van de twee Belgische overlevenden van de landing in Normandië: “Ik sprak geen woord Engels en moest bij de Britse marine”
    PREMIUM
    Nieuwpoort

    LEVENSVER­HAAL. Oorlogs­held Pieter Coussaert (101) overleden, een van de twee Belgische overleven­den van de landing in Normandië: “Ik sprak geen woord Engels en moest bij de Britse marine”

    Vorig jaar nog eerde de Marine oorlogsheld Pieter Coussaert voor zijn honderdste verjaardag. Hij was één van de twee Belgische overlevenden van de invasie in Normandië op 6 juni 1944. De man is woensdag overleden en wordt volgende donderdag begraven. “Wat hij heeft meegemaakt, laat een diepe indruk na”, reageert burgemeester Geert Vanden Broucke. Het vissersschip waarop Pieter als matroos werkte, nam de Britse marine in beslag. Het was het begin van een episode vol gevaar maar ook met een vleugje romantiek toen hij met zijn Martha trouwde.