Illustratie. De Veurnse rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie. De Veurnse rechtbank. © BELGA

Medewerkster van politie Westkust voor rechter na hacking: “Ze hielp haar partner die een corona-pv had gekregen”

Veurne/De PanneEen administratief medewerkster (45) van de politiezone Westkust (Koksijde, De Panne, Nieuwpoort) is voor de Veurnse strafrechter moeten verschijnen voor schending van het beroepsgeheim en interne hacking. I.V. uit De Panne wilde zo haar partner, toenmalig uitbater van café De Botermand op de Markt in Veurne, helpen. Haar vriend had namelijk een corona-pv aan zijn been wegens een feestje in zijn café met 63 aanwezigen, eind september vorig jaar. 

 1. REPORTAGE. Op zoek naar het wrak van de gezonken West-Hinder: “Wat als de papa van de schipper aan boord was gebleven?”
  PREMIUM
  Koksijde

  REPORTAGE. Op zoek naar het wrak van de gezonken West-Hin­der: “Wat als de papa van de schipper aan boord was gebleven?”

  Diep in de Belgische Noordzee liggen 280 gekende scheepswrakken op de bodem, elk met hun eigen schrijnend verhaal. Een aantal ontdek je tijdens de tentoonstelling ‘Geheimen van de Noordzee’ in het Navigo Visserijmuseum in Oostduinkerke. Wij reconstrueren het verhaal van het eerste Belgische lichtschip West-Hinder. De ironie wil dat het vaartuig andere schepen moest verwittigen voor het gevaar van de zandbank waar het voor anker lag. En toen was er een botsing met een Duits stoomschip in de nacht van 12 op 13 december 1912 met rampzalige gevolgen.
 2. Vluchteling (22) geïnterneerd die minderjarige meisjes lastig viel en politie dreigde te onthoofden
  Diksmuide/Roeselare/Houthulst

  Vluchte­ling (22) geïnter­neerd die minderjari­ge meisjes lastig viel en politie dreigde te onthoofden

  Een 22-jarige Afghaanse vluchteling uit Diksmuide is geïnterneerd na een hele reeks feiten van agressie, weerspannigheid, beschadigingen, diefstal en smaad. De man werd geestesgestoord bevonden door een gerechtspsychiater. Zijn laatste baldadigheid was toen hij in april in Roeselare twee minderjarige meisje lastig viel, een omstaander die wou ingrijpen aanviel en ermee dreigde de politie te onthoofden.