De tegels op het nieuwe Marktplein zijn al vuil.
Volledig scherm
De tegels op het nieuwe Marktplein zijn al vuil. © Benny Proot

Medewerkers technische dienst zullen vuile tegels op nieuw Marktplein kuisen

De heraanleg van het Marktplein in De Panne was het meest omstreden dossier de vorige legislatuur. Het plein is nog maar pas afgewerkt of de fontein werkt niet en de tegels zijn vuil. De nieuwe schepen van Openbare Werken Wim Janssens (ACT!E) belooft beterschap.

 1. 8 jaar cel gevorderd voor vluchtende tabaksdief die twee keer moedwillig politieman probeerde aan te rijden
  PREMIUM
  De Panne/Koksijde

  8 jaar cel gevorderd voor vluchtende tabaksdief die twee keer moedwillig politieman probeerde aan te rijden

  Het openbaar ministerie heeft een gevangenisstraf van liefst 8 jaar gevorderd voor een 57-jarige Fransman wegens een dubbele poging tot doodslag op een politieman. In januari 2017 werd Arezki A. achtervolgd na een grote tabaksdiefstal en stoof hij aan monstersnelheden door De Panne. De politie loste maar liefst 17 schoten op hem en dat liep ei zo na fataal af. De schutters in kwestie werden buiten vervolging gesteld. Volgens het openbaar ministerie probeerde de dief tijdens zijn vlucht tot twee keer toe een politieman aan te rijden, daarom de eis tot een zware straf. Advocaat Thomas Gillis ziet dat anders. Hij vroeg tevens om de straf te beperken.
 2. Ooit mooie job als jurist bij Unizo, maar nu staat dakloze terecht voor jarenlang getreiter van uitbaters Ieperse toiletten: “Met zijn uitwerpselen brengt hij boodschappen aan”
  PREMIUM
  Ieper

  Ooit mooie job als jurist bij Unizo, maar nu staat dakloze terecht voor jarenlang getreiter van uitbaters Ieperse toiletten: “Met zijn uitwerpse­len brengt hij boodschap­pen aan”

  Een effectieve straf, want de man lijkt niet te willen beseffen dat hij strafbare feiten pleegt. Dat vraagt de openbare aanklager in Ieper voor een dakloze man, die al jaren een koppel uit Poperinge belaagt. Fabien Devos en Sabine Decoene staan in voor het onderhoud van de Ieperse openbare toiletten en worden voortdurend lastig gevallen door de man. “Hij ligt op de loer. Als wij hebben gepoetst, maakt hij achter onze rug alles weer vuil”, vertelt het koppel.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement