Marie voor en na haar chemobehandeling tegen lymfeklierkanker.
Volledig scherm
PREMIUM
Marie voor en na haar chemobehandeling tegen lymfeklierkanker. © Kevin Vandenberghe (links) en Amandine Blanckaert (rechts)

Marie (18) is kankervrij, mede dankzij TikTok: "Eindelijk mocht ik op kot. En dan kreeg ik mijn eerste chemokuur”

De Panne“Ja, ik heb schrik om te hervallen, net omdat ik weet wat me dan te wachten staat. Ik had nooit kunnen denken dat die 12 chemokuren zo zwaar zouden zijn.” Acht maanden geleden, op de vooravond van een nieuw leven op kot, krijgt Marie Baert (18) uit De Panne te horen dat ze lymfeklierkanker heeft. Dankzij een filmpje op TikTok. Vandaag is de West-Vlaamse de ziekte de baas. “Een glas kinderchampagne heeft me nooit zo gesmaakt, maar ik neem het dag per dag.” Haar relaas.

 1. “Doe er iets aan, rechter. Het is niet meer veilig thuis.” Moeder ten einde raad na zware agressie door zoon (21), die jaar cel riskeert
  PREMIUM

  “Doe er iets aan, rechter. Het is niet meer veilig thuis.” Moeder ten einde raad na zware agressie door zoon (21), die jaar cel riskeert

  “Ik ben moedeloos en ten einde raad. Ik heb mijn huis al drie keer volledig moeten laten herstellen en ook de fysieke terreur blijft aanhouden.” Een vrouw uit De Panne stelde zich vrijdagmorgen, samen met haar tienerdochter, dan toch burgerlijke partij in een proces tegen haar zoon (21). Hij riskeert een jaar cel voor zware slagen en verwondingen, bedreigingen en beschadigingen ten aanzien van hen. Thibault C. is ondanks zijn jeugdige leeftijd geen onbekende voor het gerecht.
 1. Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt
  Play

  Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten