De Panne: Ilano
Volledig scherm
PREMIUM
De Panne: Ilano © BP/RV

llano (5) kan geen zonlicht verdragen, maar speciaal masker maakt leven eindelijk weer wat draaglijk: “Je kind treintje zien spelen op de speelplaats, dat doet zo’n deugd”

De PanneEen echte speeltijd, op de speelplaats. Ravotten in de open lucht met de vriendjes. Wat voor duizenden kinderen evident lijkt, was dat lange tijd niet voor Ilano (5) uit De Panne. De jongen is één van de drie kindjes in ons land met een ongeneeslijke aandoening, waarbij het minste zonlicht zijn huid zwaar beschadigt.  Dankzij een speciaal masker kan hij sinds kort eindelijk weer echt ademen. “Zijn beste vriendje vindt dat masker zo cool dat hij er ook één wil”, vertellen ouders Gwenny (30) en Koen (32), al is hun lijdensweg nog niet voorbij.

  1. Nieuwpoortenaar Ambroos De Schepper stelt met Bandler Ching nieuw album voor in De Zwerver: “Het wordt een speciaal optreden met een weerzien van oude vrienden”
    Nieuwpoort/Leffinge

    Nieuwpoor­te­naar Ambroos De Schepper stelt met Bandler Ching nieuw album voor in De Zwerver: “Het wordt een speciaal optreden met een weerzien van oude vrienden”

    Dit weekend staat Ambroos De Schepper uit Nieuwpoort met zijn band Bandler Ching in De Zwerver in Leffinge. Hij mag dan uitgeweken zijn naar Brussel, maar Nieuwpoort blijft zijn thuis. Deze vrijdag 27 januari brengt de band hun debuutalbum Coaxial uit, een dag voor hun optreden in De Zwerver. “Het publiek zal als eerste onze nieuwe nummers live meemaken”, zegt Ambroos.