Etienne Buyens was de oprichter van Fox Grill, nu het gekende tweesterrenrestaurant Le Fox dat wordt uitgebaat door zijn zoon Stéphane.
Volledig scherm
PREMIUM
Etienne Buyens was de oprichter van Fox Grill, nu het gekende tweesterrenrestaurant Le Fox dat wordt uitgebaat door zijn zoon Stéphane. © RV/Proot

LEVENSVERHAAL. Stichter van Fox Grill en vader van tweesterrenchef Stéphane Buyens (86) overleden: “Pa bracht de klanten binnen die ma culinair verwende”

De PanneStephanus ‘Etienne’ Buyens, de stichter van Fox Grill, nu het gekende tweesterrenrestaurant Le Fox in De Panne, is maandag op 86-jarige leeftijd overleden. “Hij is als een kaars uitgedoofd”, vertelt zijn zoon Stéphane Buyens, die de zaak van zijn ouders nog steeds runt. “Le Fox is oorspronkelijk het idee van mijn pa. Hij was in 1971 de eerste in de streek met een grillrestaurant dat ’s nachts open was.” Een portret van een volksvriend die paste voor kaviaar met champagne, maar genoot van een pintje met een pepersteak.

  1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
    TV
    2

    ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

    ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.