Etienne Buyens was de oprichter van Fox Grill, nu het gekende tweesterrenrestaurant Le Fox dat wordt uitgebaat door zijn zoon Stéphane.
Volledig scherm
PREMIUM
Etienne Buyens was de oprichter van Fox Grill, nu het gekende tweesterrenrestaurant Le Fox dat wordt uitgebaat door zijn zoon Stéphane. © RV/Proot

LEVENSVERHAAL. Stichter van Fox Grill en vader van tweesterrenchef Stéphane Buyens (86) overleden: “Pa bracht de klanten binnen die ma culinair verwende”

De PanneStephanus ‘Etienne’ Buyens, de stichter van Fox Grill, nu het gekende tweesterrenrestaurant Le Fox in De Panne, is maandag op 86-jarige leeftijd overleden. “Hij is als een kaars uitgedoofd”, vertelt zijn zoon Stéphane Buyens, die de zaak van zijn ouders nog steeds runt. “Le Fox is oorspronkelijk het idee van mijn pa. Hij was in 1971 de eerste in de streek met een grillrestaurant dat ’s nachts open was.” Een portret van een volksvriend die paste voor kaviaar met champagne, maar genoot van een pintje met een pepersteak.

  1. Varkensboeren Marino en Els leggen hun dieren in de watten: “We verwennen ze met eigen voeder waarin zelfs bessen verwerkt zitten”
    Diksmuide

    Varkensboe­ren Marino en Els leggen hun dieren in de watten: “We verwennen ze met eigen voeder waarin zelfs bessen verwerkt zitten”

    Marino Huyghe (47) en zijn echtgenote Els Desmedt (44) van het varkensbedrijf Bien Acquis 1339 in Diksmuide stellen hun nieuwe voederinstallatie voor. “Wat we de dieren te eten geven, proef je in het vlees”, weet Marino. Een deel van de voeding wordt op het eigen bedrijf geteeld. “In twaalf jaar moet die voederinstallatie terugverdiend zijn.”