De jukeboxen zullen weldra opnieuw verplaatst moeten worden, nu het jukeboxmuseum definitief sluit.
Volledig scherm
De jukeboxen zullen weldra opnieuw verplaatst moeten worden, nu het jukeboxmuseum definitief sluit. © Archief Benny Proot

Initiatiefnemer Frans Buyse boos nu jukeboxmuseum definitief sluit. “Dit project heeft geen eerlijke kans gekregen.”

De PanneDat het jukeboxmuseum in De Panne definitief sluit, schreven we al. Nu heeft de gemeenteraad dat ook met een meerderheid goedgekeurd. Vooral Frans Buyse (Lijst Burgemeester), indertijd de voortrekker van het jukeboxmuseum, trok hard van leer tegen de beslissing.

 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. Dief steelt fiets van politieman op koer van commissariaat: “Dit getuigt van heel veel lef”
  Diksmuide

  Dief steelt fiets van politieman op koer van commissari­aat: “Dit getuigt van heel veel lef”

  Meer lef als dief kun je allicht niet hebben. Op het politiecommissariaat van Diksmuide is dinsdagnamiddag een dure elektrische fiets van een politieman gestolen, nota bene op de koer. “Zonder scrupules”, zegt commissaris Geert Provoost. Maar in de loop van de dag volgde goed nieuws. De politie liet weten dat de verdachte samen met de fiets is aangetroffen langs de Esenweg in Diksmuide.