De leerlingen van 't Marktschooltje waren vandaag creatief aan de slag op de speelplaats
Volledig scherm
De leerlingen van 't Marktschooltje waren vandaag creatief aan de slag op de speelplaats © RV

IN BEELD. Zo beleven De Panne en Veurne hun wielertweedaagse

De Panne, VeurneVandaag woensdag startten de heren hun Classic Brugge-De Panne en morgen is het de beurt aan de vrouwen. In De Panne is het Marktplein omgevormd tot een wielerdorpje. Kinderen van de Marktschool maakten een mooie krijttekening op de speelkoer. Veurne kleedde zijn Grote Markt gezellig aan.

 1. “Vooral voor mijn kleinzoon is dit belangrijk”: familie vermiste Kurt (53) blijft met dubbel gevoel achter na vonnis over duikongeval
  PREMIUM

  “Vooral voor mijn kleinzoon is dit belangrijk”: familie vermiste Kurt (53) blijft met dubbel gevoel achter na vonnis over duikon­geval

  Een 59-jarige duikinstructeur is verantwoordelijk voor het fatale duikongeval dat Kurt Huberecht (53) en zijn vriendin Nathalie Fiers (36) uit Torhout het leven kostte. Volgens de rechtbank nam R.C. die bewuste dag meerdere foute beslissingen, die leidden tot het drama. “Blij voel ik me nu zeker niet. In dit verhaal zijn er alleen maar verliezers”, zegt Annita Coolman, de mama van Kurt. Ze legt ook uit waarom ze het zo belangrijk vond dat de zaak voor de rechtbank kwam.
  Nieuwpoort
 2. Sterrenchef Stéphane Buyens verliest ster in Michelingids en kondigt sluiting aan: “Het een heeft niets met het ander te maken”
  PREMIUM

  Sterren­chef Stéphane Buyens verliest ster in Michelin­gids en kondigt sluiting aan: “Het een heeft niets met het ander te maken”

  Stéphane Buyens (63) van hostellerie Le Fox in De Panne verliest één Michelinster en houdt er dus nog één over. Dat kondigt hij zelf aan op de vooravond van de voorstelling van de nieuwste Michelingids. Een nog grotere verrassing is dat de flamboyante chef-kok binnen achttien maanden volledig stopt met zijn succesvolle zaak. “Het was geen gemakkelijke beslissing, maar het kon niet anders”, reageert hij vanuit het zonnige Spanje. Hij legt hier uit waarom hij ermee stopt.
  De Panne