Kwispelfestival De Panne. Deze reuzenhond kon zelfs plassen
Volledig scherm
Kwispelfestival De Panne. Deze reuzenhond kon zelfs plassen © GUS

IN BEELD - Hond en baasje genieten van eerste kwispelfestival met zicht op zee

De PanneToerisme De Panne organiseerde vandaag voor het eerst een kwispelfestival. Het was geen overrompeling maar de herfstzon deed de hond en zijn baasje zichtbaar deugd.

 1. “Politiek is geen job maar een engagement”: Veurnse Elise is strijdvaardig als nieuwe nationaal ondervoorzitster van Jongsocialisten
  PREMIUM
  Veurne

  “Politiek is geen job maar een engagement”: Veurnse Elise is strijdvaar­dig als nieuwe nationaal ondervoor­zit­ster van Jongsocia­lis­ten

  Met een papa die schepen is in Veurne heeft Elise Sticker (22) de politiek niet van vreemden. Het is toch vooral het huidige manke beleid dat haar meer dan ooit heeft doen overtuigen dat er werk aan de winkel is. Als pas verkozen nationaal ondervoorzitster van de Jongsocialisten heeft ze een belangrijk strijdpunt. “Politici, denk aan het mentale welzijn van onze jeugd. Er is meer dan economie en centen alleen.” Een gesprek met een geëngageerde dame die weet waar het mank loopt.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.