EK meeuwenschreeuwen in De Panne. Deze deelnemers uit Aalst leven zich volledig uit
Volledig scherm
EK meeuwenschreeuwen in De Panne. Deze deelnemers uit Aalst leven zich volledig uit © GUS

IN BEELD. Dit was het EK meeuwenschreeuwen in De Panne

De PanneHet tweede EK meeuwenschreeuwen in De Panne is gewonnen door Nederlander Reggy Laatsch. Bij de jongeren deed Thomas De Pessemier uit Pollare het het beste. De kolonie die er met kop en schouders bovenuit stak was er één uit Anzegem. 

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Stijgende energiefacturen bezorgen sportclubs serieuze kopzorgen: “Dit mag niet blijven duren”
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Stijgende energiefac­tu­ren bezorgen sportclubs serieuze kopzorgen: “Dit mag niet blijven duren”

  De energiecrisis treft niet alleen gezinnen en bedrijven, ook sportclubs geraken in de problemen. De gemiddelde voorschotfactuur van de sportverenigingen in Vlaanderen is de laatste maanden bijna 2,5 keer zo duur geworden, een stijging van maar liefst 137 procent. Van de sportclubs die actief op zoek gaan naar extra inkomsten, heeft een kwart het lidgeld al verhoogd.
 1. Nieuwpoort zet garnaal hele maand in de kijker: “Bij ons is die al langer vis van het jaar”
  Nieuwpoort

  Nieuwpoort zet garnaal hele maand in de kijker: “Bij ons is die al langer vis van het jaar”

  In Nieuwpoort begint komend weekend de ‘maand van de garnaal’. De ‘vis’ van het jaar speelt in de kuststad al langer een belangrijke rol. “Het is ons sterkste product en we spelen het dan ook toeristisch uit”, zegt schepen van Visserij Kris Vandencasteele (CD&V). Met een gemiddelde aanvoer van één ton garnalen, door amper twee boten, wordt het smullen deze maand. Een overzicht.