Algemeen beeld ter illustratie
Volledig scherm
Algemeen beeld ter illustratie © Henk Deleu

Huisnummer kleiner dan 5 centimeter? Dan krijg je GAS-ambtenaar aan de deur: “Hulpdiensten moeten meteen juist kunnen zitten”

De PanneDe huisnummers in De Panne moeten vanaf volgend jaar minimaal 5 centimeter groot zijn en duidelijk zichtbaar zijn vanop de straat. De GAS-ambtenaren zullen dat controleren.

 1. Stijn en Evy nemen het roer over in Buroshop Kris Cailliau: “Eigen webshop is het eerste werkpunt”
  Veurne

  Stijn en Evy nemen het roer over in Buroshop Kris Cailliau: “Eigen webshop is het eerste werkpunt”

  Kris Cailliau (60) en Ann Mestdagh (56) hebben Buroshop Kris Cailliau, de zaak die ze dertig jaar geleden opstartten, in Veurne overgelaten aan het koppel Stijn Devloo (42) en Evy Rathé (37) uit Nieuwpoort. “Het is een fantastische onderneming die we graag willen moderniseren. Een webshop komt eraan en we zetten in op een stijlvol gamma dat meer aan de vraag van de bedrijfswereld beantwoordt”, klinkt Evy ambitieus.
 2. Stoffelijke resten van onbekend verkeersslachtoffer uit 1997 opgegraven op kerkhof De Panne: “We hopen verdwijningszaak op te lossen”
  De Panne

  Stoffelij­ke resten van onbekend verkeers­slacht­of­fer uit 1997 opgegraven op kerkhof De Panne: “We hopen verdwij­nings­zaak op te lossen”

  Op het kerkhof van De Panne zijn vrijdagmorgen de stoffelijke resten van een onbekend verkeersslachtoffer opgegraven om DNA-stalen af te nemen. Het gaat om een man die in 1997 overleed na een dubbele aanrijding in Adinkerke. De opgraving past in Operatie Kerkhof, onder leiding van de Cel Vermiste Personen. “In dit concreet geval kwam er vraag vanuit Engeland”, zegt procureur Patty T’Jonck van parket Veurne.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Kamagurka keert met expo terug naar roots in Nieuwpoort voor zijn 65ste verjaardag: “Het doet me wat, die geur van verf en vis”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Kamagurka keert met expo terug naar roots in Nieuwpoort voor zijn 65ste verjaardag: “Het doet me wat, die geur van verf en vis”

  Luc Zeebroek, beter bekend als Kamagurka, is 65 jaar. Een mooie mijlpaal en een uitgelezen moment om terug te keren naar zijn roots in Nieuwpoort. Hij maakte van 65 toevallige ontmoetingen evenveel tekeningen, te zien in de expo Kamafront. “Die Duvetorre is zo griezelig nog niet en het Albert-monument lijkt plots minder imposant”, vertelt hij openhartig. Ook zijn klasgenoten van toen halen herinneringen op: over hondenpoep die ze in brand staken en tekensessies aan de keukentafel.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.