Kim Rohart uit De Panne bij zijn zaak Albert I.
Volledig scherm
PREMIUM
Kim Rohart uit De Panne bij zijn zaak Albert I. © Benny Proot

Horecabaas Kim laat 1.400 (!) klanten genieten op Zeedijk: “Een terras alleen niet rendabel, zoals Horeca Vlaanderen stelt? Dat betwist ik met klem”

De PanneRuim 200.000 euro hebben horecaondernemers Kim Rohart (37) en Fernanda Robles (39) uit De Panne betaald om hun terrassen op de Zeedijk zo comfortabel mogelijk te maken. Liefst 1.400 mensen kunnen op voldoende afstand van elkaar plaatsnemen. Een gigantisch aantal, maar geen probleem voor Kim, zo blijkt. “Als je naar De Panne komt, wil je in de gezonde zeelucht genieten van iets lekkers.”

 1. Zestiger krijgt 37 maanden cel na wurgpoging op vriendin (53) voor ogen van haar zoon, maar moet slechts 6 maanden brommen
  PREMIUM
  Oostduinkerke

  Zestiger krijgt 37 maanden cel na wurgpoging op vriendin (53) voor ogen van haar zoon, maar moet slechts 6 maanden brommen

  “De politie hoorde het bloed in haar mond gorgelen bij aankomst. Hij was nog steeds bezig.” De 60-jarige Christian B. uit Oostduinkerke is tot 37 maanden celstraf veroordeeld, omdat hij een 53-jarige vriendin van hem minutenlang probeerde te wurgen, voor de ogen van haar zoon tienerzoon. Het is dankzij die zoon dat ze überhaupt nog leeft, want hij was zo koelbloedig om de politie te verwittigen. En toch: de dader moet slechts zes maanden effectief uit zitten, onder strenge voorwaarden.
 2. Zo pakt De Panne het tekort aan huisartsen aan. “Kom deze zomer naar De Panne werken en verblijf met het hele gezin gratis in een vakantiewoning”
  PREMIUM
  De Panne

  Zo pakt De Panne het tekort aan huisartsen aan. “Kom deze zomer naar De Panne werken en verblijf met het hele gezin gratis in een vakantiewo­ning”

  Een opmerkelijke wervingscampagne in De Panne. Net zoals in veel andere steden en gemeenten kampen ze ook daar met een tekort aan huisartsen. Wanneer in de zomer het aantal inwoners, door de vele toeristen en tweedeverblijvers, stijgt van 11.000 naar 60.000 is versterking nodig. En De Panne haalt alles uit de kast om extra huisartsen te vinden.