Pascal Demuysere is zondag thuis overleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Pascal Demuysere is zondag thuis overleden. © Gemeente De Panne

“Hij was een groot kampioen in de zeilwagensport, maar vooral in het leven”: Pascal Demuysere (59) verliest de strijd tegen kanker

De PanneOp een zucht van zijn 60ste verjaardag heeft Pascal Demuysere dan toch de strijd tegen kanker niet kunnen winnen. De Panne verliest een wereldkampioen: Pascal was befaamd in zeilwagenmiddens, maar ook in zijn eigen gemeente bleef hij gedreven in alles wat hij deed. Hij was gemeenteraadslid, heeft nog godsdienstles gegeven én stond mee aan de wieg van het uitvaartcentrum Cura. Een portret van een veelzijdig man, “die De Panne en zijn mensen in zijn hart droeg”.

  1. Familie Gheeraert fokte paard dat geselecteerd is voor Olympische Spelen: “Zijn springtechniek en doorzettingsvermogen typeren hem”
    PREMIUM
    Houthulst

    Familie Gheeraert fokte paard dat geselec­teerd is voor Olympische Spelen: “Zijn springtech­niek en doorzet­tings­ver­mo­gen typeren hem”

    Het paard Istanbull van het Ooievaarshof zal straks te zien zijn tijdens de jumping op de Olympische Spelen in Tokio. De hengst is gefokt in ’t Ooievaarshof in Houthulst op de grens met Diksmuide. De familie Gheeraert is terecht trots op deze prestatie. Istanbull zal niet onder de Belgische, maar wel onder de Marokkaanse vlag rijden, want hij is eigendom van de koning van Marokko. Dit is het verhaal van een boerenfamilie met een groot hart voor de paardensport.