ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Goochelende oplichters met blanco briefjes en vloeistof veroordeeld: ze pluimden bejaarde man voor 100.000 euro

Adinkerke/Molenbeek/BergenTwee oplichters die een slachtoffer voor 100.000 euro pluimden via een erg fantasierijke techniek met blanco bankbiljetten en een chemisch proces, zijn veroordeeld door de Veurnse strafrechter. De één kreeg 18 maanden cel effectief en moet 100.000 euro terugbetalen, de ander komt weg met 100 uur werkstraf. Ze lieten het slachtoffer geloven dat hij voortaan zelf geld zou kunnen maken, maar hij moest er ook nogal veel voor betalen. 

 1. Uur van waarheid voor ‘De weide van boer Jos’: “600.000 euro inzamelen, onmogelijk is het niet”
  PREMIUM
  Reningelst

  Uur van waarheid voor ‘De weide van boer Jos’: “600.000 euro inzamelen, onmogelijk is het niet”

  Twee organisaties die strijden voor ‘De weide van boer Jos’ in Reningelst dienen een symbolische aanvraag in voor het behouden van het stukje natuur. Ze hopen mensen en vooral bedrijven over de brug te krijgen die willen investeren in de groene long van het dorp. “Als er tegen 17 september geen geld op tafel ligt, dan gaat de helft van de weide naar een bouwpromotor en dat betekent het einde van ons project”, aldus de dochter van de boer.
 2. Experts verwachten nieuwe piek van vogelgriep: “Vooral jonge meeuwen worden nu getroffen”
  PREMIUM
  Kust

  Experts verwachten nieuwe piek van vogelgriep: “Vooral jonge meeuwen worden nu getroffen”

  Aan het begin van de zomer werden heel wat broedvogels getroffen door de vogelgriep. Ondertussen is de ziekte nog steeds sterk aanwezig en worden er nog altijd heel wat dode of zieke vogels gevonden. De infectie heeft zich echter verschoven van sternen en visdiefjes naar meeuwen. Vanaf volgende week wordt een nieuwe piek verwacht. Experts maken zich ondertussen zorgen over de gevolgen op lange termijn voor de populatie.