De hulpdiensten bij het gemeentehuis van De Panne.
Volledig scherm
De hulpdiensten bij het gemeentehuis van De Panne. © Bart Boterman

Gemeentehuis volledig ontruimd door rookontwikkeling in kelder

De PanneHet gemeentehuis van De Panne is woensdagmiddag een half uur lang ontruimd geweest toen er rook uit de kelder kwam. “Een dertigtal aanwezigen, onder wie mezelf, zijn geëvacueerd. Dat is heel vlot en volgens het boekje verlopen”, zegt burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-B). 

 1. Nieuwpoort stelt haar nieuw stadskantoor voor: “Alle administratie in de schaduw van historische Stadshalle”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Nieuwpoort stelt haar nieuw stadskan­toor voor: “Alle administra­tie in de schaduw van histori­sche Stadshalle”

  De plannen voor het nieuwe stadskantoor in het centrum van Nieuwpoort zijn voorgesteld. Alle administratieve diensten en de raadzaal zullen daar onderdak vinden. De hoofdingang van dat kantoor is de Stadshalle. Daarvoor moeten er een aantal openingen gemaakt worden in dat Unesco-werelderfgoed. Gaat het Agentschap Onroerend Erfgoed daarmee akkoord? “We hebben toch nog wat vragen”, klinkt het daar.
 2. Deze leerlingen zullen scoren met hun eindwerk: “We renoveerden een houten plezierjacht uit 1969”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Deze leerlingen zullen scoren met hun eindwerk: “We renoveer­den een houten plezier­jacht uit 1969”

  Bram Vanlerberghe (17) uit Jonkershove en Maxim Debergh (18) uit Zarren, leerlingen van ’t Saam Cardijn in Diksmuide, leveren een wel heel bijzonder eindwerk in. Ze renoveerden een plezierjacht en installeerden er domotica in. “Of het ook waterproof is, mogen de leerkrachten op 23 mei uittesten”, lachen de studenten Industriële Wetenschappen. Dit is ‘Vrouwe Brigitta’.