De Lokale Politie Westkust.
Volledig scherm
De Lokale Politie Westkust. © Bart Boterman

Franse dieven proberen bestelwagen te plunderen maar moeten vluchten dankzij blaffende honden

AdinkerkeIn de Tuinwijkstraat in Adinkerke hebben vier dieven vrijdagavond geprobeerd om een geparkeerde bestelwagen van een bouwbedrijf te plunderen. Het was dankzij enkele blaffende honden dat hun poging gestaakt moest worden. Ze hadden wel al een raam van het voertuig ingeslagen. 

 1. Op vakantie naar het Kreekgebied? West-Vlaanderen en Nieuwpoort broeden op plannen: “We willen hier namelijk geen megagrote flatgebouwen”
  Nieuwpoort

  Op vakantie naar het Kreekge­bied? West-Vlaanderen en Nieuwpoort broeden op plannen: “We willen hier namelijk geen megagrote flatgebou­wen”

  Wandel- en fietspaden, waterrecreatie, maar ook een 100-tal vakantiewoningen. Als tegen eind 2024 het plan klaar is, kunnen we wellicht extra genieten van het uitgestrekte Kreekgebied in Nieuwpoort. Daarvoor bundelen de provincie en het stadsbestuur de krachten. “Ik zie er een fantastisch open gebied groeien”, zegt burgemeester Geert Vanden Broucke.
 2. Varkensboeren Marino en Els leggen hun dieren in de watten: “We verwennen ze met eigen voeder waarin zelfs bessen verwerkt zitten”
  Diksmuide

  Varkensboe­ren Marino en Els leggen hun dieren in de watten: “We verwennen ze met eigen voeder waarin zelfs bessen verwerkt zitten”

  Marino Huyghe (47) en zijn echtgenote Els Desmedt (44) van het varkensbedrijf Bien Acquis 1339 in Diksmuide stellen hun nieuwe voederinstallatie voor. “Wat we de dieren te eten geven, proef je in het vlees”, weet Marino. Een deel van de voeding wordt op het eigen bedrijf geteeld. “In twaalf jaar moet die voederinstallatie terugverdiend zijn.”