Rond 23 uur kon een Franse bestuurster zichzelf ternauwernood redden toen ze met haar Volkswagen Polo omgekeerd in de gracht belandde, ter hoogte van afrit Adinkerke richting Frankrijk.
Volledig scherm
Rond 23 uur kon een Franse bestuurster zichzelf ternauwernood redden toen ze met haar Volkswagen Polo omgekeerd in de gracht belandde, ter hoogte van afrit Adinkerke richting Frankrijk. © Bart Boterman

Franse bestuurster redt zichzelf uit wagen vol met water, nadat ze in gracht belandt

AdinkerkeNadat er zondag overdag al tal van ongevallen gebeurden op de snelwegen, gingen ‘s nachts nog verschillende auto’s aan het slippen. Vooral op de E40 ter hoogte van Adinkerke was het gevaarlijk glad door winterse neerslag. 

 1. Nieuwpoort laat beeldengroep van Pieter Braecke versnijden om het te kunnen restaureren
  Nieuwpoort

  Nieuwpoort laat beelden­groep van Pieter Braecke versnijden om het te kunnen restaure­ren

  Omdat het beeld ‘L’esprit de la guerre – voor Emile Verhaeren’ van beeldhouwer Pieter Braecke door de jaren heen zo geïsoleerd bewaard werd in de kelder van het Cultuurhuis in Nieuwpoort moest het versneden worden om uit die kelder gehaald te kunnen worden voor restauratie. “We willen dat beeld, samen met ander werk van Braecke, tentoonstellen”, laat cultuurschepen Ann Gheeraert (CD&V) weten.
 2. LEVENSVERHAAL. Wielertoerist en vader van twee zonen sterft tijdens beklimming van de Kemmelberg: “Een goedlachse optimist die alles kon, behalve stilzitten”
  PREMIUM
  Veurne

  LEVENSVER­HAAL. Wielertoe­rist en vader van twee zonen sterft tijdens beklimming van de Kemmelberg: “Een goedlachse optimist die alles kon, behalve stilzitten”

  “Ik zal niet te lang blijven plakken zodat we nog naar zee kunnen om vis te kopen. Ik kijk al uit naar een gezellige familieavond. Ik zie je graag.” Met die woorden nam Pieter Vandorpe (51) uit Veurne zondagmorgen afscheid van zijn vrouw Hilde Barra (52). Tijdens de beklimming van de Kemmelberg werd hij onwel, zeeg neer en overleed in het ziekenhuis. “Dat hij de kans niet heeft gehad om te vechten doet ons zo’n pijn”, vertelt zoon Arthur.