De ravage aan kasteel Houtsaeger is groot
Volledig scherm
PREMIUM
De ravage aan kasteel Houtsaeger is groot © SDVO/Metapics

Eigenaars zien historisch kasteel in vlammen opgaan: “Nog met een tuinslang geprobeerd om te blussen”

De PanneDe ravage na de verwoestende brand aan het historisch kasteel ‘Houtsaeger' in De Panne is groot. Bij daglicht werd helemaal duidelijk dat het dak volledig is verloren. Ook de andere verdiepingen liepen aanzienlijke schade op. Ondertussen blijkt dat de bewoners zélf nog probeerden het vuur te blussen met een tuinslang. Het gezin, dat de voorbije jaren het kasteel renoveerde, werd overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak is ondertussen bekend. 

  1. Dubbel zoveel inschrijvingen in maritieme school na ‘Een jaar op zee’: “Sinds we op televisie kwamen, krijgen we als visser een pak meer respect”
    PREMIUM

    Dubbel zoveel inschrij­vin­gen in maritieme school na ‘Een jaar op zee’: “Sinds we op televisie kwamen, krijgen we als visser een pak meer respect”

    Het harde werk, de technische snufjes en de warme kameraadschap op de boot: televisiereeks ‘Een jaar op zee’ van Wim Lybaert toonde het wel en wee van de visserijsector in al haar facetten. En dat lijkt zijn effect niet gemist te hebben. Zo ziet het Maritiem Instituut Mercator in Oostende een verdubbeling van het aantal leerlingen dat zich heeft ingeschreven op de opendeurdag en ook de vissers zelf voelen zich meer gewaardeerd. “Het woordje ‘respect’ komt telkens terug. Dat doet verschrikkelijk veel deugd”, zegt jonge visser Yoshi Baert (22) uit Nieuwpoort. Een gesprek over leven en gemis op de boot.
    Nieuwpoort