Zo zal de nieuwe attractie in Plopsaland eruitzien.
Volledig scherm
Zo zal de nieuwe attractie in Plopsaland eruitzien. © RV

Eerste beelden van spectaculairste rollercoaster van Europa: attractie van 15 miljoen euro opent in 2021 in Plopsaland

Tegen de zomer van 2021 heeft Plopsaland De Panne een spinning coaster. Dat is een spectaculaire achtbaan met karretjes die rond hun as draaien. Nu moet je nog naar de Verenigde Staten om een dergelijke attractie te vinden. Plopsa investeert 15 miljoen euro.

19 reacties

 • Glenn Roels

  10 maanden geleden
  Gaat het toegankelijk zijn voor de mensen met een rolstoel
 • Alei Deka

  2 jaar geleden
  @ Andy en Mano. Er staat inderdaad een spinningcoaster in Toverland en nog andere pretparken in Europa. Maar nergens in Europa staat er al een spinningcoaster die overkop gaat.
 • Pascal Wevers

  2 jaar geleden
  In bobbejaanland heb je toch ook zo een achtbaan...alleen denk ik dat deze geen loopings maakt maar wel de karretjes die om hun as draaien
 • Andy De Muynck

  2 jaar geleden
  toverland nederland heeft deze actractie al : dwervelwind
 • Lore Kluwer

  2 jaar geleden
  Een spinner? Pff, niets voor mij. Om tureluurs van te worden.
 1. ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) schuldig aan opzettelijke slagen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg: “Er is twijfel over de intentie tot doden”
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) schuldig aan opzettelij­ke slagen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg: “Er is twijfel over de intentie tot do­den”

  In het Brugse assisenhof is Tommy Jonckheere (32) schuldig verklaard aan opzettelijke slagen en verwondingen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg. De jury volgde daarmee de stelling van de verdediging. Het Openbaar Ministerie en de burgerlijke partij hadden tevergeefs om een veroordeling voor doodslag gevraagd. Donderdagavond kent de beschuldigde z'n straf. Hij riskeert maximaal 10 jaar opsluiting.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!