Een enthousiaste schepen van Duurzaamheid Stéphane Buyens, ingenieur Wim Morel, verantwoordelijk gebouwenbeheer Jimmy Matsaert en schepen gemeentelijk patrimonium Wim Janssens hier bij de zonnepanelen.
Volledig scherm
Een enthousiaste schepen van Duurzaamheid Stéphane Buyens, ingenieur Wim Morel, verantwoordelijk gebouwenbeheer Jimmy Matsaert en schepen gemeentelijk patrimonium Wim Janssens hier bij de zonnepanelen. © Gemeente De Panne

Een primeur: De Panne gaat van nul naar 700 zonnepanelen op gemeentegebouwen

De PanneOmdat er nog geen enkele zonnepaneel te bespeuren viel op een van de vele gemeentegebouwen in De Panne besloot het bestuur er meteen 700 te bestellen. Die liggen op zes daken en voorzien evenveel stroom als het gemiddeld verbruik van 52 gezinnen.

 1. Plopsaland en VDAB starten met unieke opleiding tot pretparkmedewerker: “Wie slaagt, kan zeker aan de slag als seizoensmedewerker”
  De Panne

  Plopsaland en VDAB starten met unieke opleiding tot pretparkme­de­wer­ker: “Wie slaagt, kan zeker aan de slag als seizoensme­de­wer­ker”

  Een, voor ons land unieke, opleiding ‘polyvalente pretparkmedewerker’ kan je vanaf 23 januari volgen via Plopsaland en de VDAB. “In het buitenland bestaat zo’n opleiding al langer, maar in ons land niet. We hopen hiermee onze vacatures sneller te kunnen invullen en onze Plopsamedewerkers een extra uitdaging te geven”, schetst Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof, die uitlegt wat de opleiding allemaal inhoudt en wat je ermee kan aanvangen. Werk gegarandeerd.
 2. Kerstboom uit La Roche pronkstuk op het Marktplein: “Zalig kerst vieren in vernieuwd Winterdorp”
  PREMIUM
  De Panne

  Kerstboom uit La Roche pronkstuk op het Marktplein: “Zalig kerst vieren in vernieuwd Winterdorp”

  Woensdagochtend in alle vroegte arriveerde een kerstboom van 11 meter hoog op het Marktplein in De Panne. Dat is een cadeau van het stadsbestuur van La Roche als dank voor de inzet van de kustgemeente na de watersnood in Wallonië vorig jaar. Die gigantische boom wordt één van de blikvangers in het Winterdorp. Over die nieuwe naam is op sociale media een ware discussie ontstaan.