Een ‘flauwte’ bij de opzij gezette burgemeester, een groot scherm met supporters en een thriller van 11 stemmen tegen 10: Ann Vanheste grijpt de sjerp in De Panne na woelige zitting

De PanneDe motie van wantrouwen is met een nipte meerderheid van elf tegen tien goedgekeurd. Dat betekent dat Ann Vanheste burgemeester wordt van De Panne.  Cindy Verbrugge, Bruno Dequeecker, Ann Woestijn, Johan Blieck en Pol George legden de eed af als leden van het schepencollege. Marc Hauspie blijft gemeenteraadvoorzitter als onafhankelijke.

 1. Man (47) die recent politieagent opschepte met wagen voor rechter wegens partnergeweld: “Maar ik ben banger van haar dan zij van mij”
  Veurne

  Man (47) die recent politie­agent opschepte met wagen voor rechter wegens partnerge­weld: “Maar ik ben banger van haar dan zij van mij”

  De man (47) uit Veurne die begin september nog een politieman opschepte met een voertuig en daarvoor nog steeds in voorhechtenis zit, moest zich vrijdag bij de Veurnse strafrechter verantwoorden voor partnergeweld. Hij riskeert acht maanden celstraf en wordt ervan verdacht zijn intussen ex-vrouw bij de keel te hebben gegrepen. Maar zijn advocate gaat resoluut voor de vrijspraak. “Ze stormden als gekken zijn kamer binnen en hij heeft zich verweerd.”
 2. Kindje van 11 maanden verblijft in gevangenis met aangehouden mama (27): “Ik wil zo snel mogelijk vrij komen. Zo mag ze niet opgroeien”
  Nieuwpoort

  Kindje van 11 maanden verblijft in gevangenis met aangehou­den mama (27): “Ik wil zo snel mogelijk vrij komen. Zo mag ze niet opgroeien”

  Een kindje van amper elf maanden oud verblijft al vier maanden lang in de gevangenis bij haar mama, die in voorhechtenis zit. Die schrijnende situatie werd dinsdag duidelijk op een drugproces in de Veurnse rechtbank. Een koppel twintigers uit Nieuwpoort moest verschijnen. Hun namen waren opgedoken in een groot dossier rond cannabishandel tussen Nederland en Antwerpen.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Storm Aurore doet massa kwallen aanspoelen aan de westkust: “Door opwarming van de aarde kunnen deze ‘zeepaddenstoelen’ extreem groot worden”
  Nieuwpoort

  Storm Aurore doet massa kwallen aanspoelen aan de westkust: “Door opwarming van de aarde kunnen deze ‘zeepadden­stoe­len’ extreem groot worden”

  Door de felle zuidwestenwind van storm Aurore ligt de westkust bezaaid met zeepaddenstoelen, een kwallensoort. “Een typisch herfstfenomeen, maar opvallend is dat ze door de opwarming van de aarde tegenwoordig extreem groot kunnen worden”, zegt marien bioloog Francis Kerckhof van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN).