Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Diepvries in kelder veroorzaakt brand

De PanneIn een gebouw in de Garzebekeveldstraat in Adinkerke, bij De Panne, is zaterdagavond even na 18 uur brand uitgebroken. 

 1. Betonnen wandelpad op strand mag (voorlopig) blijven liggen: “We begraven de strijdbijl nog niet”
  PREMIUM

  Betonnen wandelpad op strand mag (voorlopig) blijven liggen: “We begraven de strijdbijl nog niet”

  Vzw Bescherm Bomen en Natuur slaagt er voorlopig niet in om de aanleg van het betonnen pad op het strand in De Panne tegen te houden. Een eerste deel ligt er intussen al, binnenkort start de aanleg van het andere stuk. “Ik ben trots dat we niet gewacht hebben met de aanleg”, reageert schepen Wim Janssens (ACT!E). “Maar we leggen ons er niet zomaar bij neer”, klinkt het nog steeds strijdvaardig bij de vzw Bescherm Bomen en Natuur. De vzw heeft immers nog wat achter de hand.
  De Panne
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 1. Ondanks vernietigingsprocedure is aanleg betonnen strandpad gestart: “Wie nu nóg niet ziet dat dit geen gebetonneerde weg is, heeft zand in de ogen”
  PREMIUM

  Ondanks vernieti­gings­pro­ce­du­re is aanleg betonnen strandpad gestart: “Wie nu nóg niet ziet dat dit geen gebeton­neer­de weg is, heeft zand in de ogen”

  De plaatsing van het wegneembare betonnen pad op het strand in De Panne is gestart. Voor het paasverlof moet de westelijke kant klaar zijn, nadien volgt het oosten. In totaal wordt het pad anderhalve kilometer lang. Maar wat met de vernietigingsprocedure die vzw Bescherm Bomen en Natuur startte? Bevoegd schepen Wim Janssens (ACT!E) kan de vzw absoluut niet begrijpen.
  De Panne