In dit gebouw komt de nieuwe kinderopvang
Volledig scherm
In dit gebouw komt de nieuwe kinderopvang © Gemeente De Panne

De Panne vormt vroegere tabakswinkel om tot … kinderopvang

De PanneDe Panne zal een architect aanstellen om in een vroegere tabakswinkel in de Garzebekeveldstraat in Adinkerke een kinderopvang in te richten. Het koopt daarvoor twee panden aan voor 375.000 euro.

 1. Vijf weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen: van historische vliegtuigen over hardcoretoestanden naar een uitgestelde carnavalstoet
  PREMIUM
  Tielt/Moorsele/Ieper/Zwevezele/Menen

  Vijf weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen: van histori­sche vliegtui­gen over hardcore­toe­stan­den naar een uitgestel­de carnaval­stoet

  Aan de weergoden zal het niet liggen. Het begin van de grote vakantie kondigt zich veelbelovend aan, een paraplu zal je in het beste geval alleen nodig hebben om wat beschutting te zoeken tegen de zon. Ideaal weer dus om er op uit te trekken in onze regio. De activiteitenkalender is goed gevuld, met aanraders zoals het Kunstenfestival in Watou, de Berenfeesten in Meulebeke en de Maria-Ommegang in Poperinge. Voor wie last minute nog wat inspiratie zoekt, selecteerden we graag nog vijf andere ideeën voor een uitstapje, of meer. Geniet ervan!
 1. De kusttoerist is tevreden, Koksijds burgemeester iets minder: “Wie neemt nu nog de trein zonder wifi of airco?”
  PREMIUM
  Koksijde

  De kusttoe­rist is tevreden, Koksijds burgemees­ter iets minder: “Wie neemt nu nog de trein zonder wifi of airco?”

  Westtoer pakt uit met een goed rapport voor het kusttoerisme met een tevredenheidsgraad van 96 procent. De voorstelling van de studie vond in Koksijde plaats. Burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) laat zich van zijn kritische kant zien wanneer het gaat over mobiliteit en veiligheid. Hij stelt zich luidop de vraag of de kustgemeente wel extra toeristen nodig heeft.