Dit is zeehond Oscar
Volledig scherm
Dit is zeehond Oscar © Luc David

De Panne roept op om zeehond Oscar met rust te laten: “Als de zeehond zich bedreigd voelt dan kan die lelijk tekeergaan.”

de panneGeen anderhalve meter afstand zoals de coronaregels voorschrijven maar wel twintig meter; dat is nodig om de oude zeehond Oscar op het strand van De Panne zijn nodige rust te geven. Raadslid Geoffrey Vandevelde (Het Plan-b) zoekt samen met schepen van Dierenwelzijn Stéphane Buyens (ACT!E) naar een gepaste oplossing.

  1. Vier jaar cel voor ziekelijk jaloerse man die vriendin zo zwaar toetakelt dat ze hartstilstand krijgt: “Ze kreeg meer slaag dan eten”
    PREMIUM
    Nieuwpoort

    Vier jaar cel voor ziekelijk jaloerse man die vriendin zo zwaar toetakelt dat ze hartstil­stand krijgt: “Ze kreeg meer slaag dan eten”

    Hij ging door het lint omdat zijn vriendin had afgesproken met een jeugdvriend. Zo verklaart een 22-jarige man de drieste feiten die zich afspeelden op 27 juni van vorig jaar. De twintiger takelde de jonge vrouw fysiek zo zwaar toe, dat ze niet veel later een hartstilstand kreeg. Het waren haar collega’s die haar zieltogend aantroffen in de inkomhal van haar woning. Dinsdagochtend kreeg de agressieveling zijn straf te horen. “Ik kende mijn eigen kracht niet”, probeerde hij nog in de rechtbank, met een opvallend excuus van zijn kant.