Algemeen illustratiebeeld van een windmolen in zee
Volledig scherm
Algemeen illustratiebeeld van een windmolen in zee © Foto Benny Proot

Burgemeester De Panne verzet zich tegen komst 46 reuzenwindmolens voor kust Duinkerke

De gemeente De Panne heeft een Frans advocatenbureau aangesteld om zich te laten bijstaan tijdens de procedure over een gepland windmolenpark in Duinkerke. Halfweg september start het openbare onderzoek. Hoewel het project in Frankrijk is gelegen krijgen ook Belgen inspraak.

 1. Zigeunerbende takelt twee mannen erg zwaar toe op café, speurders worden gedwarsboomd tijdens onderzoek: “Tanden lagen op straat, met tandvlees er nog aan”
  PREMIUM
  De Panne

  Zigeuner­ben­de takelt twee mannen erg zwaar toe op café, speurders worden gedwars­boomd tijdens onderzoek: “Tanden lagen op straat, met tandvlees er nog aan”

  Een groep zigeuners heeft in de zomer van 2019 voor héél ernstige feiten gezorgd in café L’Oasis in de Duinkerkelaan in De Panne. Een man werd op het hoofd geslagen met een glazen fles, iemand anders werd in coma geschopt. “Hallucinant. De tanden van het slachtoffer lagen verspreid op straat, met het tandvlees er nog aan.” De procureur liet weinig aan de verbeelding over op het proces dinsdagmorgen, maar moest ook toegeven dat het dossier erg mager was. De politie slaagde er niet in om alle verdachten te identificeren, wegens geen enkele medewerking van de zigeuners.
 1. Vlaming breekt wereldrecord wijnglazen dragen met één hand
  Play
  record

  Vlaming breekt wereldre­cord wijnglazen dragen met één hand

 2. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel