Een blik achter de schermen van het Plopsahotel
Volledig scherm
PREMIUM
Een blik achter de schermen van het Plopsahotel © Benny Proot

Binnenkijken in het nieuwe Plopsa-hotel dat in najaar opent: restaurant met stempel van Roger Van Damme, cocktailbar en véél Studio 100-figuren

Hoewel de financiële impact van de coronacrisis nog lang voelbaar zal zijn, blijft het pretpark investeren. Zo is het Plopsa-hotel in De Panne bijna afgewerkt. Vanaf de kerstvakantie kan iedereen er een kamer boeken.  Plopsa-ceo Steve Van den Kerkhof is wel blij dat economieminister Nathalie Muylle (CD&V) het systeem van de tijdelijke werkloosheid door overmacht heeft verlengd tot het einde van dit jaar. De minister deed vandaag, woensdag, haar Voka-zomerstage in het pretpark en wij gingen mee.

 1. BELOOFD IS BELOOFD. De Panne investeert miljoenen in gebouwen, maar hoe staat het met gewenste bedrijventerrein?
  PREMIUM
  de panne

  BELOOFD IS BELOOFD. De Panne investeert miljoenen in gebouwen, maar hoe staat het met gewenste bedrijven­ter­rein?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: De Panne. De gemeente ging door woelige politieke wateren met een mislukte staatsgreep als resultaat. Het drieluik renovatie gemeentehuis-verhuis toerisme-realisatie bibkerk is het grootste dossier. Er wordt echter ook geïnvesteerd in sport en kinderopvang met gloednieuwe projecten. Maar komt dat gewenste bedrijventerrein er ook?
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 3. Vergeet Werchter of Tomorrowland! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Vergeet Werchter of Tomorrow­land! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los

  Last van knaldrang? Of gewoon zin in een feestje? Heel wat kleinere festivals werden de voorbije jaren getroffen door de pandemie en moesten ofwel edities annuleren ofwel coronaproof organiseren. Deze zomer is het aanbod opnieuw groot. We scrolden even door het overzicht en selecteerden enkele vaste waarden, een paar onbekende parels en een nieuw muziekevent.