Lukas Marivoet, Colin Deblonde, Lucas Moreau en Mathijs Vanacker stelden eerder al hun Dripl-drankautomaat voor. Intussen gaat het steeds harder met hun uitvinding.
Volledig scherm
PREMIUM
Lukas Marivoet, Colin Deblonde, Lucas Moreau en Mathijs Vanacker stelden eerder al hun Dripl-drankautomaat voor. Intussen gaat het steeds harder met hun uitvinding. © Dripl

Bekroonde studenten willen Vlaanderen veroveren met drankautomaat: “We hopen dat mensen overal aan een Dripl hun fles vullen”

Dripl, de innovatieve drankautomaat waarmee vier Vlaamse studenten de award voor beste start-up wonnen, krijgt meer en meer voet aan de grond. Dankzij het toestel kan je je hervulbare fles volgieten met smakelijke, biologische drankjes. “Tegen eind 2021 willen we onze automaat op een vijftigtal plaatsen zien”, zegt Colin Deblonde (22).

 1. Parket in beroep tegen opvallende vrijspraak voor man die onder rokken van dames filmde: “Dus alleen strafbaar als zo'n vrouw geen slip draagt?”
  Nieuwpoort/Veurne

  Parket in beroep tegen opvallende vrijspraak voor man die onder rokken van dames filmde: “Dus alleen strafbaar als zo'n vrouw geen slip draagt?”

  Het parket van Veurne gaat in beroep tegen de vrijspraak voor een 46-jarige man die verdacht werd van voyeurisme, nadat hij onder de rokken van heel wat vrouwen had gefilmd. Volgens de wet moeten slachtoffers ontbloot zijn om van voyeurisme te kunnen spreken, stelde de Veurnse strafrechter. “In de redenering van de rechtbank is er dus alleen sprake van strafbaar voyeurisme als het slachtoffer geen slip aan zou hebben", reageert Patty T’Jonck van het parket van Veurne.
 2. Poperinge wil leegloop deelgemeenten een halt toeroepen met dorpenplan: “Ons doel is het dorpsleven te versterken”
  Poperinge

  Poperinge wil leegloop deelgemeen­ten een halt toeroepen met dorpenplan: “Ons doel is het dorpsleven te versterken”

  Met een dorpenplan wil de stad Poperinge haar deelgemeenten opnieuw op de kaart zetten. Net zoals in heel Vlaanderen daalt in de dorpen het aantal inwoners, terwijl dat in stedelijke gebieden stijgt. Woningen vinden er steeds moeilijker een eigenaar. Het stadsbestuur wil en kan die tendens niet stoppen, maar gooit de dorpen ook niet zomaar te grabbel. “Met een geheel van acties willen we de deelgemeenten mooi en levendig houden.”
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"