Archieffoto. Abdellatif B. in Willebroek, waar zijn zoontje in 2015 werd aangereden door een truck.
Volledig scherm
Archieffoto. Abdellatif B. in Willebroek, waar zijn zoontje in 2015 werd aangereden door een truck. © David Legreve

Barbier (48) die verdacht wordt van moord staat terecht voor drugsverkoop en verboden wapens: “Cocaïne in ruil voor seksuele gunsten”

De PanneDe Marokkaanse barbier Abdellatif B. (48) die begin september 2020 de 31-jarige Alban Demora om het leven bracht in zijn kapperszaak in De Panne, moest vrijdagmorgen voor de strafrechter verschijnen in twee nevendossiers inzake verboden wapenbezit en drugsverkoop. Hij riskeert daarvoor 2 jaar en 2 maanden celstraf. “Vrouwen konden cocaïne krijgen in ruil voor seksuele gunsten”

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. De Panne investeert miljoenen in gebouwen, maar hoe staat het met gewenste bedrijventerrein?
  PREMIUM
  de panne

  BELOOFD IS BELOOFD. De Panne investeert miljoenen in gebouwen, maar hoe staat het met gewenste bedrijven­ter­rein?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: De Panne. De gemeente ging door woelige politieke wateren met een mislukte staatsgreep als resultaat. Het drieluik renovatie gemeentehuis-verhuis toerisme-realisatie bibkerk is het grootste dossier. Er wordt echter ook geïnvesteerd in sport en kinderopvang met gloednieuwe projecten. Maar komt dat gewenste bedrijventerrein er ook?
 1. Geert Barbry maakt opvallende carrièreswitch: “Van ref in eerste klasse naar schooldirecteur, het is maar een kleine stap”
  PREMIUM
  Nieuwpoort/Torhout

  Geert Barbry maakt opvallende carrières­witch: “Van ref in eerste klasse naar schooldi­rec­teur, het is maar een kleine stap”

  Geert Barbry (52) uit Torhout mag zich vanaf 1 september de nieuwe directeur noemen van het Sint-Bernarduscollege in Nieuwpoort. Tot 2012 was hij scheidsrechter in eerste klasse en vandaag speelt hij een belangrijke rol in het Vlaamse wielermilieu. Toch wel een merkwaardige wending in de carrière van de ambitieuze West-Vlaming. “Nee ik zal geen rode kaart trekken als leerlingen iets mispeuteren”, lacht het nieuwe gezicht van het college.
 2. Deze leerlingen zullen scoren met hun eindwerk: “We renoveerden een houten plezierjacht uit 1969”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Deze leerlingen zullen scoren met hun eindwerk: “We renoveer­den een houten plezier­jacht uit 1969”

  Bram Vanlerberghe (17) uit Jonkershove en Maxim Debergh (18) uit Zarren, leerlingen van ’t Saam Cardijn in Diksmuide, leveren een wel heel bijzonder eindwerk in. Ze renoveerden een plezierjacht en installeerden er domotica in. “Of het ook waterproof is, mogen de leerkrachten op 23 mei uittesten”, lachen de studenten Industriële Wetenschappen. Dit is ‘Vrouwe Brigitta’.