Joel Hoylaerts / Photo News
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photo News

Al meer dan 80.000 mensen tekenen petitie tegen attractie TikTok-duo Celine en Michiel in Plopsaland

de panneOp sociale media loopt een petitie tegen de plannen van Plopsaland De Panne om haar attractie ROX-Flyer om te vormen tot een Celine en Michiel-Flyer, naar het bekende TikTok-duo. Al ruim 80.000 mensen hebben de petitie ondertekend en dat aantal stijgt hard.

 1. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.
 2. Poperinge en vzw De Fietseling werken samen aan brouwerijsite Reningelst: “Afspraken voor verdere restauratie en beheer van de site”
  Reningelst

  Poperinge en vzw De Fietseling werken samen aan brouwerij­si­te Reningelst: “Afspraken voor verdere restaura­tie en beheer van de site”

  De stad Poperinge gaat de brouwerijsite in Reningelst omvormen tot een ontmoetingsplek voor jong en oud. Ontmoetingscentrum Rookop was er al, maar nu komt er ook een heraangelegde binnenkoer en een buurtsalon met lift op de eerste verdieping van de mouttoren. De stad Poperinge nam de erfpacht van de site over van vzw De Fietseling en beheert nu het geheel. De vzw kan haar werking gewoon verderzetten.