Een delegatie van het gemeente- en provinciebestuur en een afvaardiging van de RSYC bij de nieuwe zeilwagens.
Volledig scherm
Een delegatie van het gemeente- en provinciebestuur en een afvaardiging van de RSYC bij de nieuwe zeilwagens. © RSYC

“25 nieuwe zeilwagens staan klaar”: De Panne blijft de bakermat van deze sport

De PanneDe Royal Sand Yacht Club heeft 100.000 euro geïnvesteerd in de aankoop van 25 nieuwe zeilwagens. De provincie subsidieerde 25.000 euro. De Panne blijft na al die jaren nog steeds ‘the place to be’ voor wie de zeilwagensport wil ontdekken.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Stephane (54) bekent na half jaar dat hij z'n schoonzoon (28) doodschoot: “Er knakte iets toen hij opnieuw m’n familie bedreigde”
  PREMIUM
  Diksmuide/Nieuwpoort

  Stephane (54) bekent na half jaar dat hij z'n schoonzoon (28) doodschoot: “Er knakte iets toen hij opnieuw m’n familie bedreigde”

  “Hij gooide plots kogels door het raam van mijn bestelwagen.” Tijdens een vier uur durend verhoor heeft Stephane V. (54) uit Nieuwpoort donderdag bekend dat hij z’n schoonzoon Mario Sumaj (28) vorige zomer doodschoot langs een jaagpad in Diksmuide. V. ontkende een half jaar lang achter de moord te zitten, maar ging uiteindelijk door de knieën na een gefaalde leugendetectortest. Hij vertelde de speurders wat er precies gebeurde en waarom hij zijn schoonzoon doodschoot... met zeven kogels.
 1. Gedaan met uitglijden op de Zeelaan: gemeente gaat voetpaden heraanleggen
  PREMIUM
  De Panne

  Gedaan met uitglijden op de Zeelaan: gemeente gaat voetpaden heraanleg­gen

  De zomer van 2011 was een heuglijke periode voor de gemeente De Panne, met de opening van de vernieuwde Zeelaan. Al maakte de feestvreugde al snel plaats voor kopzorgen toen bleek dat de tegels van de voetpaden te glad en poreus waren. Jarenlang deed het bestuur lap- en tapwerk, tot nu. “We zullen de voetpaden uitbreken en opnieuw aanleggen”, reageert schepen van Openbare Werken Wim Janssens (ACT!E). De ontwerper is alvast aangesteld, maar waarom kreeg de gemeente nooit een schadevergoeding voor zijn lamentabele voetpadtegels?
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.