Exclusief voor abonnees

Zwembadterreur: “Gewoon bestrijden zoals hooliganisme”

NET ZOALS DE VOETBALWET KAN ER GERUST EEN ZWEMBADWET KOMEN

Getty Images/PhotoAlto
Groepsgewijs meisjes insluiten en bepotelen. Vechten met andere groepen jongeren. De 'zwembadterreur' leidt deze zomer tot veel woede en op heel wat plekken zijn al zwarte lijsten en identiteitscontroles ingevoerd. N-VA gaat nog een stapje verder en werkt aan een wetsvoorstel voor één centrale zwarte lijst, die overtreders de toegang tot álle zwembaden ontzegt. Een zwembadverbod dus, naar analogie met het stadionverbod.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

72 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Mortier

  Pascontrole invoeren . Wie op de zwarte lijst staat. Verbod tot toegang.

 • Chris Devlaeminck

  Deze feiten zeggen ook iets over de autochtone jeugd. Ze laten hun zussen en vriendinnen bepotelen. In mijn jonge jaren hadden we zelf een groep gevormd om die gasten op hun plaats te zetten. Maar de huidige jonge mannen hebben geen lef meer. Het zijn schijtlaarzen. Spijbelen en Anuna De Wever achterna lopen, dat wel.

 • Franky Verhaeghe

  wim rooyakkers, fantastisch idee ,zeker doen

 • Moehmena Rahous

  Nochtans niet moeilijk om anonieme terreur te bestrijden : aan de ingang een automatische ID-lezer plaatsen, zoals aan het containerpark of in de bank, waar men de ID-kaart inleest. Wie niet op de zwarte lijst staat, kan automatisch binnen. Wie geen ID-kaart bij heeft moet langs menselijke controle, waar een automatisch systeem een foto neemt waar men naam+ adres bij zet (systeem ID-kaart). Wie op de zwarte lijst staat wordt doorverwezen naar de politie. Ziezo: anonieme terreur uitgesloten.

 • François De Coster

  Automatische pascontrole aan de ingang van elk zwembad of aanverwante, sta je op de zwarte lijst dan gaat de deur eenvoudig niet open en dit is technisch helemaal niet moeilijk maar die idioten in Brussel moeten wel willen.