Exclusief voor abonnees

Zwarte doos in auto = geen boete in bus

PROEFPROJECT GEEFT HARDRIJDERS TWEEDE KANS MET TRACKING-APPARAAT

Vanaf volgende maand kunnen hardrijders als alternatieve straf gedurende een jaar of langer hun rijgedrag laten volgen via een trackingapparaat. "Tenzij hun rijstijl hetzelfde blijft, vermijden ze zo een boete van de politierechter", zegt VIAS.
Florian Van Eenoo photonews Vanaf volgende maand kunnen hardrijders als alternatieve straf gedurende een jaar of langer hun rijgedrag laten volgen via een trackingapparaat. "Tenzij hun rijstijl hetzelfde blijft, vermijden ze zo een boete van de politierechter", zegt VIAS.
Vanaf volgende maand kunnen hardrijders als alternatieve straf gedurende een jaar of langer hun rijgedrag laten volgen via een trackingapparaat. "Tenzij hun rijstijl hetzelfde blijft, vermijden ze zo een boete van de politierechter", zegt VIAS. Dat zo'n toestel werkt, bewijzen alvast gelijkaardige projecten van verzekeraars.

Je hebt 12% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • boeken cops

  Ik hou mij constant aan de toegelaten snelheid. Krijg ik dan korting van mijn verzekeraar ? Kan de verzekeraar dan graag bij mij een zwarte doos inbouwen maar ook een dashcam om de reacties achter mij te filmen als ik mij aan mijn snelheid hou ? Tenzij ze natuurlijk de dashcam er ook mee afrijden omdat ze zodanig dicht aan mijn achterste hangen.

 • Carla Van Geel

  Hardrijders die hun gedrag laten volgen geen boete maar als je niet voortdurend naar je dashboard kan staren en je 57 i.p.v. 50 rijdt gegarandeerd betaal je. Hoe kan je nu bepalen of je 50 of 55 rijdt zonder je aandacht van de weg te halen en op de wijzer te letten?

 • Sabine Van de Kerkhove

  Een trackingsysteem voor hardrijders? Ja hallo de voorloper van een trackingsysteem voor ons allemaal na enige tijd, om te kunnen volgen waar we gaan en hoelang we ergens zijn. Alles moeten ze weten.

 • Glenn Van den Heuvel

  lol is makkelijk te kraken die trackingdingen en gegevens aan te passen...

 • Benny Vdput

  Ik zou gewoon de boete betalen .Ik vind het een inbreuk op de wet van de prive.sebiet willen ze nog een camera plaatsen in de auto .ze willen alles onder controlle krijgen zodat ze alles weten van iedereen