D'Ieteren Auto voert in ons land onder meer VW, Audi en Skoda in.
Volledig scherm
PREMIUM
D'Ieteren Auto voert in ons land onder meer VW, Audi en Skoda in. © Photo News

Zwarte dag voor Belgische autosector: bijna 400 jobs weg bij D’Ieteren en VCST

De Belgische autosector beleefde gisteren een zwarte dag. D'Ieteren Auto - invoerder van onder meer VW, Audi en Skoda - kondigde aan 211 banen te schrappen. Bij VCST Industrial Products, dat tandwielen en andere auto-onderdelen maakt, gaan 171 jobs voor de bijl.

6 reacties

 • Cyriel Claessens

  2 jaar geleden
  Bart Vandezande, werken er in de formule 1 geen mensen? Sinds wanneer rijdt D'Ieteren in de F1? Sponsering van voetbal en wielrennen dan ook stopzetten? Dit is grotendeels het gevolg van de autohaat.
 • Valentijn Jacobs

  2 jaar geleden
  Olie en filter verversen en lichten afstellen voor de autokeuring , dat is dan 495 euro en 47 euro schouwingskosten dus met een goeie oude 20.000franken kan je terug 12 maand verder en pas op voor die prijs was er geen enkel mankement op de wagen, vroeger kocht je voor die prijs een tweedehands volledig betaald gekeurd en de ganse poespas, met wat zijn we hier bezig ?
 • dirk claeys

  2 jaar geleden
  Het topje van de ijsberg, iedere garage of autofabriek kan vandaag dicht, een jaar reserveren op elke parking, overstock ! De autokoopjes gaan welig tieren, er komt een grote uitdunning op elk vlak, iedereen met beide voetjes op de grond!
 • Luc Uytterhoeven

  2 jaar geleden
  Maar op de beurs doen ze het zeer goed. Personeel is dus niet belangrijk voor aandeelhouders tot ze staken of geld genoeg voor ontslagvergoeding uit te betalen.
 • Bart Vandezande

  2 jaar geleden
  Stop misschien met alle 5 voet een nieuw model uit te brengen en stop vooral met Formule 1 wedstrijden . Deze zijn nuttige besparingen i.p.v. werknemers te ontslaan
 1. "Volgende versoepelingen gaan niet door als besmettingen blijven stijgen"
  PREMIUM

  "Volgende versoepe­lin­gen gaan niet door als besmettin­gen blijven stijgen"

  Epidemioloog Pierre Van Damme waarschuwt dat er een tweede coronagolf is begonnen in Europa. "Op een toenemend aantal plaatsen in Europa stijgen de besmettingen. Het lijkt alsof we weer de controle kwijt zijn", zegt hij in VTM Nieuws. Dat is mogelijk ook slecht nieuws voor de evenementensector, waarrond de mini-Veiligheidsraad van vandaag draait. Door de minder goede coronacijfers lijken politici niet geneigd om veel nieuwe versoepelingen toe te laten. "Als het aantal besmettingen blijft stijgen, kunnen de volgende versoepelingen niet doorgaan", zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Eerdere maatregelen terugdraaien, is vandaag nog niet aan de orde. Dat zijn kopzorgen voor de Veiligheidsraad of het Overlegcomité van volgende week. Dan moet er groen licht gegeven worden voor de versoepelingen die zouden ingaan vanaf 1 augustus. Mogelijk gaat de politiek dan op de rem staan. (FME)
 1. PREMIUM

  WHO: "Wereld keert niet snel terug naar 'oude normaal'"

  De wereld zal niet terugkeren naar 'het oude normaal' binnen een afzienbare toekomst. Dat is alvast de mening van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), nadat zondag wereldwijd een record van 230.000 nieuwe coronagevallen werd opgetekend. "Het virus blijft publieke vijand nummer één, maar de daden van vele regeringen en personen weerspiegelen dat geenszins", zei de directeur-generaal van de WHO. Volgens hem gaan te veel landen "in de verkeerde richting". Hij vermeldde er wel niet bij over welke landen hij het had. De coronapandemie heeft wereldwijd al aan 569.000 mensen het leven gekost.
 2. PREMIUM

  Cercle en KVO denken aan Jackers en Hubert

  Cercle Brugge zoekt nog een doelman om als titularis in concurrentie te gaan met de 23-jarige Braziliaan Warleson. Het rekent niet op Goblet, terwijl Miguel Van Damme nog opbouwt na zijn lange inactiviteit. Gesprekken lopen met Guillaume Hubert - vorig seizoen gehuurd van Club - om definitief bij Cercle te tekenen, maar dat valt duur uit. Mogelijk daardoor richt de Vereniging het vizier richting Genk, waar Nordin Jackers (22) weg mag. De voormalige nationale beloftendoelman werd vorig seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren. Cercle zal kort op de bal moeten spelen, want ook KV Oostende voert verregaande gesprekken met Jackers én Hubert. De kustploeg hoopt vandaag één van beiden vast te leggen. Jackers geniet ook belangstelling uit Nederland (Sparta). (MVS/LUVM/TTV)