hoofdeconoom Peter Vanden Houte van ING.
Volledig scherm
PREMIUM
hoofdeconoom Peter Vanden Houte van ING. © Photo News

Zwaarste terugval voor Belgische economie sinds 1908: “Pas tegen zomer van 2022 weer op niveau van voor crisis”

De coronapandemie doet ons wellicht in de zwaarste economische crisis sinds 1908 belanden. "Het is ook de eerste keer dat we de motor van een belangrijk deel van de economie gewoon hebben uitgeschakeld", zegt hoofdeconoom Peter Vanden Houte van ING. "Ik verwacht dat we pas tegen de zomer van 2022 weer op het niveau van voor de crisis zullen zitten."

15 reacties

 • WILFRIED BRACKE

  1 jaar geleden
  Flauwekul alsof Belgie het enige land is met corona. Wat moeten de "armere landen" dan zeggen?
 • Carin Desmet

  1 jaar geleden
  Moet nog nooit geloven tegen 2022.. enig dat tel geld geld en de rijken die rekenen
 • Dirk Dierckx

  1 jaar geleden
  Ik kan evengoed expert spelen: België kan nog altijd lenen aan negatieve intrest, dus niet krenterig zijn en betaal die 30 of 40 extra miljard op tien jaar terug.
 • Paul Van Eenoo

  1 jaar geleden
  Akkoord met dhr.Launders, het zal zeker meerdere jaren duren en dan nog... Wordt er rekening gehouden met de vele failissementen, verminderde koopkracht die mijns inziens ook een groot effect zal hebben op omzet van zowel grote als kleine bedrijven, zelfstandige ondernemers/handelaars enz.
 • Norbert Corten

  1 jaar geleden
  En wie zal er uiteindelijk het kind van de rekening worden zoals steeds de gewone werkende mensen met of zonder spaarboekje. We zullen nog decennia van besparingen tegemoet gaan en duurdere producten en voedingswaren. En dan maar hopen dan men vlug een vaccin vindt want anders kan dit virus elk jaar toeslaan.
 1. Veroordeelde rechts-extremist op eerste rij bij 11 juliviering
  PREMIUM

  Veroordeel­de rechts-extremist op eerste rij bij 11 julivie­ring

  Op de eerste rij bij de herdenking van de Guldensporenslag in Kortrijk vrijdag zat, tussen allerlei prominenten, een Franse rechts-extremist met een strafblad. Aurélien Verhassel had een zitje naast Dries Van Langenhove (VB), die hem als "een vriend" omschrijft. Zaten ook op de eerste rij: Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA), Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Verhassel komt uit Rijsel, een stad die in een ver verleden deel uitmaakte van het graafschap Vlaanderen. Vorig jaar is hij in beroep veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 6 effectief. Hij sloeg twee mannen van vreemde origine werkonbekwaam, al stelde de rechter geen racisme vast. Tussen 2003 en 2013 liep hij nog zes veroordelingen op. Onder meer voor huisvredebreuk nadat hij een groot spandoek aanbracht op het dak van het hoofdkwartier van de Franse Parti Socialiste als protest tegen het homohuwelijk. In Duitsland liep Verhassel een veroordeling op voor 'bezit en invoer van explosief materiaal'. Van Quickenborne wil ervoor zorgen dat mensen als Verhassel niet meer op de eerste rij belanden: "Dat beeld is schabouwelijk voor de stad." (DM)
 2. Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?
  Werkplek

  Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?

  Van dinsdagavond 13 april tot woensdagavond 12 mei is het ramadan, de jaarlijkse vastenmaand voor moslims. Eten en drinken kan dan enkel na zonsondergang. Niét tijdens de lunchpauze dus, of als je je even flauw voelt op het werk. Is het dan geen optie om de middagpauze en te vervangen door kortere pauzes doorheen de dag? Of zijn er andere maatregelen mogelijk om werk en geloof optimaal te combineren? Jobat.be vroeg het aan een juridisch expert van SD Worx.
 1. Iraanse doelman arriveert in Antwerpen
  PREMIUM

  Iraanse doelman arriveert in Antwerpen

  Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar gisteren zette Alireza Beiranvand, doelman van de Iraanse nationale ploeg, dan toch eindelijk voet op Belgische grond. De 27-jarige Iraniër is al even in beeld bij Antwerp, maar mede door de coronacrisis zat de keeper vast in z'n thuisland. Gisterochtend is hij alsnog kunnen vertrekken richting ons land. Wanneer hij z'n fysieke en medische testen kan afleggen, is voorlopig onduidelijk. Het zou kunnen dat hij om gezondheidsredenen een aantal dagen in quarantaine wordt gehouden. Als alles vlot verloopt moet Beiranvand dit seizoen de strijd aangaan met Jean Butez om een plaats tussen de Antwerpse palen. (MVS)
 2. PREMIUM

  Van 0 naar 20 besmettin­gen in één week in Heus­den-Zol­der

  In het Limburgse Heusden-Zolder is een nieuwe besmettingspiek vastgesteld: het aantal coronagevallen steeg er van 0 naar 20 in nog geen week tijd. Niemand heeft een idee van waar die besmettingshaard komt, zegt waarnemend burgemeester Marleen Hoydonckx (GOED). "De overheid probeert dit nu na te trekken en te zien waar we maatregelen kunnen nemen. Het is voor ons heel moeilijk, want we krijgen niet meteen info over wie mogelijk besmet is." Een gepland feestje van club Labyrinth voor 400 personen dit weekend is alvast geannuleerd, net als een evenement voor oud-mijnwerkers.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!