Ook scrabbelen hoort erbij. "Al voelt dit natuurlijk niet als werken."
Volledig scherm
PREMIUM
Ook scrabbelen hoort erbij. "Al voelt dit natuurlijk niet als werken." © Joel Hoylaerts / Photonews

Zorgassistenten wonen 6 dagen op 7 bij bejaarde in: "Beter dan rusthuis, maar het blijft wel een soort 'Blind getrouwd'"

Nieuw en uiterst actueel: nu woonzorgcentra steeds vaker onder vuur liggen, komt de jonge vzw RusTThuiS met een oplossing voor senioren die graag in eigen huis blijven: een zorgassistent die 6 dagen op 7 inwoont. Drie keer per dag samen eten, in de namiddag een kaartje leggen en altijd veilig op de traplift. "Er moet wel een klik zijn", zegt één van de eerste 'koppels'. "Het blijft toch een soort 'Blind getrouwd'."

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. PREMIUM

  Financiën roept 200.000 Belgen naar kantoor

  Via de bruine enveloppe moest ze uiterlijk op 30 juni binnen zijn, maar morgen is het de laatste dag waarop de belastingaangifte via Tax-on-web kan worden ingediend. Financiën vreest dat tot 200.000 landgenoten dat door gebrek aan een helpende hand van een belastingambtenaar - corona, weet u wel - niet of te laat zullen doen. Zij zullen in het najaar uitzonderlijk - voor een allerlaatste kans - naar het belastingkantoor worden geroepen. Wie vorig aanslagjaar géén hulp vroeg, geniet géén uitstel.