Vader Olivier Calebout vertrok in juni 2014 naar Syrië, samen met twee andere jongens uit het Kortrijkse.
Volledig scherm
PREMIUM
Vader Olivier Calebout vertrok in juni 2014 naar Syrië, samen met twee andere jongens uit het Kortrijkse. © KOS

Zoontje opgepakte Syriëstrijder verkeerde in levensgevaar: "Als één kind daar weg moet, dan deze peuter”

In het tumult na de val van Baghouz, het laatste stukje IS-gebied in Syrië, kwam ook het zoontje van de Belgische jihadist Olivier Calebout boven water. De moeder zou overleden zijn, vader Calebout gevangengenomen. Het kind van anderhalf jaar oud verkeerde in levensgevaar. België wil de vader snel ondervragen, maar wat met het kind?

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. PREMIUM

  Van 0 naar 20 besmettin­gen in één week in Heus­den-Zol­der

  In het Limburgse Heusden-Zolder is een nieuwe besmettingspiek vastgesteld: het aantal coronagevallen steeg er van 0 naar 20 in nog geen week tijd. Niemand heeft een idee van waar die besmettingshaard komt, zegt waarnemend burgemeester Marleen Hoydonckx (GOED). "De overheid probeert dit nu na te trekken en te zien waar we maatregelen kunnen nemen. Het is voor ons heel moeilijk, want we krijgen niet meteen info over wie mogelijk besmet is." Een gepland feestje van club Labyrinth voor 400 personen dit weekend is alvast geannuleerd, net als een evenement voor oud-mijnwerkers.