Sofie Peeters met haar zoon, die zit te wachten tot hij dankzij Bednet de les kan volgen.
Volledig scherm
Sofie Peeters met haar zoon, die zit te wachten tot hij dankzij Bednet de les kan volgen. © Joel Hoylaerts / Photo News

Zoon (14) van Sofie gaat al maanden niet meer naar school: “’Hey dikzak’, zeiden ze. ‘Eet anders nog wat meer‘”

En óf Rode Neuzen Dag nodig is. In Kapellen houdt een dokter een 14-jarige jongen al maanden thuis van school door psychische problemen die voortkomen uit pesterijen. Sinds deze week krijgt hij les via Bednet - zijn enige lijn met de buitenwereld. "Kijk rond. Deze vier muren. Dat is zijn leven. Allemaal dankzij pesten."

42 reacties

 • Vanessa Bloes

  3 jaar geleden
  Waarom moet deze jongen op dieet? Zijn lichaam veranderen? Of waarom moet hij harder worden, terugvechten? Waarom willen jullie dat iemand verandert om erbij te horen? Kunnen we niet gewoon anders zijn accepteren, is diversiteit nu net niet hetgeen dat onze wereld boeiend maakt. Deze jongen moet zich niet als alle anderen verdedigen, de pesters moeten leren omgaan met alle anderen.
 • Lies Foubert

  3 jaar geleden
  Hopelijk kezen die jongeren die destijds bij hem in de klas zaten dit en beseffen ze wat ze hebben aangericht. Hier zijn echt geen woorden voor! Hooelijk slaat de therapie aan en vindt hij rust in zijn hoofd ... Misschien dat zijn huidige klasgenoten hem ook kunnen helpen. Deze jongen heeft echt nood aan een warme vriendengroep die voor hem door het vuur gaat!!
 • Chris Hom

  3 jaar geleden
  Die tiener hoort niet thuis tussen 4 muren, die jongen moet juist uit de isolatie treden. Er moet toch een organisatie bestaan die dergelijke jongeren professionele hulp aanbieden en verder begeleiden.... zich terugtrekken in z' n beschermende omgeving zal het probleem niet oplossen. .... Foei aan de pesters én de school...
 • marc de Volder

  3 jaar geleden
  Mijn zoon is ook mollig.Gesloten van karakter tov anderen maar nu gaat het beter. Is 18. Heb uitgelegd dat de mens,het grootste beest ,niet belangrijk genoeg kan zijn om het je aan te trekken wat die tov je doet. Het zit nu eenmaal in hun genen.Moest het van nature een goed wezen zijn is het erg maar toch niet van dit? En het siert hem dat hij nog wilt zorgen voor zulke barbaren.Dieren zullen je niet beoordelen. Zoon doet dierenzorg. Dat deze jongen snel wakker wordt. Er zijn vele mooie dingen.
 • Johan Vercarre

  3 jaar geleden
  En nog steeds sluiten teveel schooldirecties de ogen voor de pestproblematiek. De goede naam van de school is voor laatstgenoemden belangrijker dan het welzijn van de leerlingen die er les volgen.