Voorzitters Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA): het is moeilijk om water en vuur te verzoenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitters Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA): het is moeilijk om water en vuur te verzoenen. © Photo News & Klaas De Scheirder

Zoektocht naar regering wordt stilaan echte dodentocht: wie vertrouwt wie nog?

Niet alleen zegt de PS 'non' tegen N-VA, ze staafde die door de eisenbundel van de Vlaams-nationalisten - de 'horrorcatalogus' - bekend te maken. Het tekent de regeringsonderhande-lingen: er is geen vertrouwen. "Ça ne va pas." Het maakt van de zoektocht naar een regering een echte dodentocht.

 1. PS-fractieleider: "18 zetels voor het Vlaams Belang. Dat is het resultaat van regeren met N-VA”

  PS-fractielei­der: "18 zetels voor het Vlaams Belang. Dat is het resultaat van regeren met N-VA”

  Het belangrijkste gevolg van een regering met de N-VA is dat het Vlaams Belang gestegen is van 3 naar 18 zetels. Dat heeft PS-Kamerfractieleider en voorzitter van de Brusselse PS Ahmed Laaouej vandaag gezegd op een nieuwjaarsevenement van de Brusselse afdeling. Laaouej richtte zich vooral tot de CD&V. Die partij blijft erop aandringen dat N-VA als grootste Vlaamse partij deel moet uitmaken van de volgende federale regering.
 1. Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronaregels niet gerespecteerd"
  PREMIUM

  Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronare­gels niet gerespec­teerd"

  Een bezorgde moeder uit Erpe-Mere slaat alarm over de drukte in Walibi. De vrouw, die anoniem wil blijven, zegt dat het park de veiligheidsregels dit weekend amper respecteerde. "Mensen stonden vaak zonder mondmasker dicht bij elkaar in de rij voor de attracties. Groepjes uit verschillende 'bubbels' moesten ook bij elkaar in de karretjes zitten. Het is dat ik mijn zoontje niet wilde teleurstellen - anders was ik direct vertrokken. Walibi verzekerde me dat er maximaal 3.000 mensen tegelijk in het park mochten. Naar mijn gevoel waren dat er veel meer."