Haar toespraak was rustig, zelfverzekerd en vlekkeloos in de drie landstalen. Een applaus bracht haar niet van de wijs - ze genoot ervan.
Volledig scherm
PREMIUM
Haar toespraak was rustig, zelfverzekerd en vlekkeloos in de drie landstalen. Een applaus bracht haar niet van de wijs - ze genoot ervan. © Photo News

Zo rock-'n-roll als het feest van een kroonprinses kan zijn

Het goede dat er over haar al de ronde deed, wist kroonprinses Elisabeth gisteren op haar 18de verjaardag moeiteloos te bevestigen. Gracieuze verschijning, sprekende blik, zelfzeker achter de microfoon en wat spontaniteit betreft: buitenbeentje in de familie. "Het land kan op mij rekenen."

 1. Regenachtig
  PREMIUM

  Regenach­tig

  Vandaag is het overal betrokken met geen of amper opklaringen. Bovendien valt er bij momenten wat lichte regen, afgewisseld met lange droge momenten. Pas op het einde van de namiddag wordt het volledig droog vanuit het westen. Het is koel voor de tijd van het jaar bij maxima rond 18 graden. De wind waait matig uit het westen. Vanavond wordt het overal droog en tijdelijk komen er enkele opklaringen opzetten. Later wordt het echter opnieuw grijs, en af en toe valt er een drupje motregen indien de bewolking dik genoeg wordt. De temperaturen dalen tot minimaal 12 graden en de west-noordwestenwind zwakt gevoelig af.
 1. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto

 2. Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer
  Play

  Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer