Exclusief voor abonnees

Zo onderging doder van Julie verkrachtingszaak in beroep: alleen oog voor een baksteen in de muur

Steve Bakelmans is geen imposante figuur. Wie naar hem kijkt, kan niet anders dan het zich afvragen: is dát de man die Julie gedood en gedumpt heeft?
Facebook Steve Bakelmans is geen imposante figuur. Wie naar hem kijkt, kan niet anders dan het zich afvragen: is dát de man die Julie gedood en gedumpt heeft?
Emotieloos. IJskoud. Zo zat Steve Bakelmans gisteren drie kwartier lang in de beklaagdenbank in Antwerpen. Zijn eerste 'uitje' na 31 dagen gevangenschap gebruikte hij niet om voor het eerst sinds lang nog eens door een raam naar de 'normale' wereld te kijken. De blik star op één baksteen in de muur gericht onderging hij schijnbaar gevoelloos de beroepsprocedure die eigenlijk al in november vorig jaar had moeten gebeuren. Lang voor de moord op Julie.

Alleen oog voor een baksteen

Wat als? Die vraag hing voortdurend in de lucht, gisternamiddag in zaal B van het hof van beroep in Antwerpen. Wat als het beroep van Steve Bakelmans sneller was behandeld? Dan had Julie Van Espen wellicht nog geleefd. En dan stond er 'gewoon' een oude verkrachtingszaak uit 2016 op de rol. Nu was de zaal te klein voor alle mensen die voor het eerst een bewegend beeld wilden zien van de man die begin vorige maand een 23-jarige studente probeerde te verkrachten, vermoordde en in het Albertkanaal gooide.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • august luyckx

  De soepelheid van een moderne justitie ,schande

 • guido verwerft

  Ze zouden het moeten verbieden om zulke monsters een advocaat toe te wijzen

 • pol van de velde

  Probleem van rechters is dat ze naar de pijpen dansen van de advocaten. Zelfs na 4-5 keer voorkomen vragen ze nog uitstel en elke keer gaat de rechter hier op in. Dan is het niet moeilijk een zaak op de lange baan te schuiven. Ach...justitie is zo rot dat ze het zelf niet meer beseffen.

 • George Verbeek

  Wat als... men niet op een bespaar regering had gestemd? Wat als justitie voldoende middelen kreeg? Dan was veel leed voorkomen.

 • steven goossens

  idd, WAT ALS! Het is niet de politie, maar het gerecht dat grove "vergissingen" maakt! Er moeten eerst doden vallen voor er gereageerd MAG worden. En dit is zeker niet het enige geval, vraag maar aan de politie, die weten er genoeg zitten die een gevaar zijn voor de maatschappij en zichzelf, maar ze MOGEN niks doen!