Exclusief voor abonnees

Zo moeilijk is het om strenge wapenwetten in te voeren in VS: “Je kan net zo goed proberen om frieten te verbieden in België”

Illustratiebeeld.
Getty Images Illustratiebeeld.
Na elke moordende kogelregen in Amerika vragen wij Europeanen het ons vol onbegrip af: wat moet er in godsnaam gebeuren om de wapenwetten in het land van Trump even streng te maken als bij ons? Zangeres Beverly Jo Scott (60) woont hier al 35 jaar, maar groeide op in Alabama, waar iedereen die ze kende wapens in huis, in de auto of in de handtas had. "Je kan net zo goed proberen frieten te verbieden in België."

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leonarda Van Opbroecke

  Euh, in Antwerpen werden onder het 'bewind' van de socialisten en Patrick Janssens alle frietkramen verboden. Die zijn sindsdien weg uit Antwerpen en deelgemeenten. Dus , dat ging heel snel.

 • Eric De landtsheer

  Als men frieten hier kan koppelen aan klimaat, multicultuur of een connectie kan maken met holocaust, zullen frieten rapper verboden hier zijn dan wapens ginder.

 • Geert Talloen

  Ik ben momenteel in Chicago. Wanneer je hier een fles whisky koopt, moet je je registreren met je paspoort, kwestie van je te herkennen wanneer er baldadigheden in de stad gebeuren. Bij een rugzakcontrole in het park, vertelde ik aan de politieagente dat in België de politie hun wapen op het kantoor moeten achterlaten bij het einde van hun dienst. Ze was met verstomming geslagen: je wapen afgeven???!!!!

 • Luc Scheepers

  Hier moet men ook zijn eigen hebben en houden kunnen verdedigen. Wapens doden niet, wel diegene die het hanteert. Vrijheid van wapenbezit en gebruik moest hier allang zijn. De spijtige voorvallen kan men niet vermijden door een verbod.

 • phil meass

  Er zijn volgens mij niet echt criminelen die iemand pijn willen aandoen die zich houden aan de wet. Wapenwet of andere zit hem denk ik in de naam crimineel. Het verminderen van wapens onder de wet volgende volk lijkt mij dan ook contraproductief.